Home Новини сучасних технологій Названо 4 причини, чому варто видалити Google Maps з вашого смартфона

Названо 4 причини, чому варто видалити Google Maps з вашого смартфона

0

Практично всі користувачі Android-смартфонів, хоча б один раз користувалися таким додатком, як Google Maps, який по замовчуванню є на всіх смартфонах. В загальному, цей додаток-навігатор корисна річ, оскільки може стати в нагоді в самий непередбачуваний момент, але крім переваг, в нього є й певні недоліки. Відповідно до цього, зараз буде названо 4 причини, чому варто видалити Google Maps з вашого смартфона. Можливо, ці причини й не будуть для вас серйозними, а сам додаток вас в цілому влаштовує, тоді для вас цей матеріал буде нести суто інформаційний характер.

Постійне відстеження місцерозташування

В даному випадку, проблема додатка полягає в тому, що він весь час отримує доступ до вашого місцезнаходження і навіть тоді, коли ви ним не користуєтесь.
Можливо це й не так страшно, враховуючи те, що стільникові оператори й так знають про всі ваші пересування, але тут проблема полягає в іншому - ви не можете непомітно відвідати жоден заклад харчування і тому подібне.

Збереження хронології

Якщо з попереднім пунктом куди не йшло, то із збереженням хронології все серйозніше. Google Maps зберігає всі ваші переміщення протягом декількох років і останнім часом навіть відправляють листи із вашою хронологією за останній місяць.

Уявіть собі, що можуть зробити зловмисники, знаючи ваші детальні пересування протягом 1-2 років.

Збереження всіх запитів

Наступна проблема, це збереження в базі даних всіх ваших пошукових запитів, які в подальшому будуть використовуватися для показу вам реклами. Звісно повністю вберегтися від цього ніяк не вийде, оскільки часом така реклама допомагає знайти щось справді за вигідною ціною, але все ж суть залишається суттю.

Тим більше, при введенні пошукового запиту в Google Maps ви навряд знайдете те що шукали, а от реклами по вашому запиту стане набагато більше.

Неправильні маршрути

Неправильні маршрути це остання причина для відмови від Google Maps. Зразу варто уточнити, що ця проблема більше актуальна для невеликих міст та місцевостей з малим населенням, оскільки у великих містах проблем з точністю маршрутів нема.

Досить часто траплялися випадки (на особистому прикладі), коли необхідно було їхати досить далеко і проїжджати через невеликі міста, і Google Maps заводив або ж на вулиці з одностороннім рухом, або ж навіть у вулиці, по яких автомобілям не можна було їхати. Як завжди в таких випадках, приходилося користуватися перевіреним способом "як правильно проїхати туди і туди".

Як ми писали вище, Google Maps цілком зручний додаток, для пошуку того, що цікавить, але лише тоді, коли ви не розраховуєте на нього на 100%, оскільки він любить підвести в самий відповідальний момент.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version