Home Новини сучасних технологій 4 причини, через які ваш смартфон може перегріватися

4 причини, через які ваш смартфон може перегріватися

0

Якщо ви часто і активно користуєтесь смартфоном, то могли звернути увагу на те, що він інколи нагрівається і кришка смартфона стає теплою або ж навіть гарячою. Говорити про те, що такі перегрівання шкідливі для вашого девайсу ми не будемо, оскільки будь-який пристрій, який сильно і часто нагрівається, рано чи пізно просто перестане працювати. Зараз же поговоримо про причини цього, а точніше буде названо 4 причини, через які ваш смартфон може нагріватися.

Швидка зарядка

Ця причина актуальна більше для сучасних смартфонів, які підтримують технологію швидкої зарядки. Чим потужніша зарядка, тим більше нагрівається смартфон.
Причина нагрівання смартфона під час такої зарядки очевидна - акумулятор (та й весь смартфон) перебуває в "стресовому" стані і користуватися в такий момент смартфоном взагалі не рекомендується.

Слабка система охолодження

Друга причина найкраще відчувається якраз під час заряджання смартфона або під час активного користування ним. Практично всі сучасні смартфони обладнані різними системами охолодження, до яких можна віднести як теплові трубки, так і пластини, рідинне охолодження і навіть куоери.

Так ось, якщо ви "щасливий" власник смартфона, виробники якого не подумали про якісне охолодження, то часті перезавантаження та вічно теплий / гарячий смартфон буде для вас щоденним видовищем.

Виробники часто забувають про те, що сучасні комплектуючі неймовірно потужні, що означає, що вони виділяють більше тепла, ніж смартфони, які були випущені декілька років тому.

Процесор та дисплей

Як ми писали вище, сучасні смартфони обладнані потужними комплектуючими, серед яких варто відмітити процесори, які схильні до нагрівання та втрати частот.

Якщо система охолодження працює погано, або ж вона не розрахована на надмірні навантаження, то ваш смартфон почне працювати повільно, відчутно "глючити" і навіть може перегрітися і згоріти.

Досить багато випадків, коли смартфони під час інтенсивного навантаження (мобільні ігри), просто вигорали і причиною ставала саме система охолодження, яка просто не могла охолодити смартфон до необхідної температури.

Те саме стосується й великих, яскравих та деталізованих дисплеїв. Якщо в таке важко віриться, то краще вивчіть характеристики дисплея власного смартфона, вони, в більшості випадків, справді серйозні.

Модулі зв'язку

До модулів зв'язку можна віднести як Wi-Fi, так і Bluetooth, мобільний зв'язок і NFC. Все сприяє повільному, але стабільному нагріванню смартфона. Особливо це відчувається тоді, коли всі модулі задіяні і активно використовуються.

Хочете уникнути нагрівання - використовуйте не всі модулі на смартфоні, та не навантажуйте його понад мірою. Якщо помітили нагрівання, то вимикайте смартфон на 15-20 хв. Якщо ж проблема спостерігається навіть тоді, коли смартфоном не користуються, то варто відвідати сервісний центр і віддати смартфон на перевірку.

Також нещодавно було названо 5 способів звільнити місце на Android – смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version