Home Новини сучасних технологій Названо 4 способи, за допомогою яких можна заховати файл на комп’ютері

Названо 4 способи, за допомогою яких можна заховати файл на комп’ютері

0

Зараз, в 2022 році, практично не залишилося таких людей, які б не користувалися ПК або ноутбуком, і в яких би його не було вдома, на стаціонарних умовах. Враховуючи цей факт, стає цілком логічним те, що цим ПК або ноутбуком користуються всі члени сім’ї, де одні користуються ним в цілях розваги, а інші в робочих процесах. В такому випадку зрозуміло, що інформацію, яка зберігається на такому пристрої, вже не можна назвати особистою або конфіденційною, тому й виникає потреба ховати деякі файли, документи або папки від сторонніх. Як це зробити правильно? Заховати необхідну інформацію можна багатьма способами, але ми виділили 3 найпоширеніші і найпростіші, які стануть корисними більшості користувачів персональних комп’ютерів.

Перший спосіб полягає в перейменуванні файлу або папки. Як говориться, "найкраще заховане на видному місці". В даному випадку файл, який ви хочете заховати, необхідно перейменувати так, щоб він виглядав як системний і зберегти його там, де зберігаються системні файли та папки, тобто на диску, де встановлений Windows або програми. В даному випадку, головне не забути як ви перейменували свій файл, щоб в майбутньому самі не загубили його.

Цікаво: Відомо, чому букви на клавіатурі розташовані саме в такому порядку та яка в цьому логіка.

Наступний спосіб полягає в тому, щоб зробити файл або папку невидимими через атрибути файлу. Цей спосіб ефективний тільки в тому випадку, якщо інші користувачі вашого ПК не відносять до просунутих, оскільки виявити так заховані файли досить просто.

Третій спосіб напевно найбільш ефективний - архів в архіві і всі вони під паролями. Фактично, ви архівуєте необхідний файл і робите доступ до нього за допомогою паролю. Далі, отриманий архів ще раз архівуєте і також встановлюєте пароль. Ймовірність, що хтось захоче підбирати 2 рази паролі (рекомендовано довгі і складні) неймовірно низька. Недоліком цього способу можна назвати тільки те, що пароль можна забути, як перший так і другий.

Четвертий спосіб умовно відноситься до теми матеріалу, оскільки зберігати секретний файл/документ/папку ми будемо на зовнішніх носіях, а саме дисках або флеш-носіях. В даному випадку, краще буде, якщо на флешці або диску також буде зберігатися архів під паролем + флешка або диск будуть також на паролі. Додатково нагадаємо, що носій також повинен зберігатися в безпечному місці, без доступу до нього сторонніх людей.

Також нещодавно було названо функції клавіатури на смартфоні, про які знають мало користувачів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version