Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Що робити, якщо банкомат з’їв вашу картку?

Що робити, якщо банкомат з’їв вашу картку?

0

Банкомат, як і будь-яка техніка, може давати збої. Саме через це бувають випадки, коли людина прийшла зняти кошти, а в результаті не отримала ні одного, ні другого. В таких ситуаціях ніхто не знає як діяти. Ніби і піти просто не варіант, і як вирішити проблему не відомо. Звісно, тоді приходить на допомогу інтернет і список способів як дістати картку, яка застрягла в банкоматі. Забігаючи наперед скажемо, що ефективних способів в інтернеті немає.

І так, розберемо кожну пораду детальніше. Є розумники, які радять зачекати деякий час і не давати нікому користуватись банкоматом. Ну тут відразу зрозуміло, що це безглузда ідея. Можна навіть ночувати біля банкомату, але це ніяк не змінить того, що картку ви вже не побачите. Виключенням можна рахувати той випадок, якщо банкомат сам каже зачекати.

Цікаво: Українцям розповіли, як не потрапити в пастку, знімаючи гроші в банкоматі

Наступна і одна з найбезглуздіших порад - вимкнути банкомат із розетки і таким чином його перезавантажити. Для початку потрібно розуміти, що розетка може бути в такому місці, до якого неможливо дістатись. Якщо ж все-таки вдалось вимкнути живлення, то банкомат швидше за все буде працювати автономно ще якийсь час (інколи навіть годину). Ну і наостанок, перезагрузка банкомата ніяким чином не допоможе з втратою картки.


Щоб відразу зрозуміти чому усі поради не мають ніякого сенсу, треба знати механізм роботи самого банкомату. Справа в тому, що коли банкомат з'їдає картку, то він не тримає її всередині і не думає чи віддавати назад, чи ні. Усі картки, які були вилучені потрапляють в окреме відділення, свого роду коробочку. Це відділення досить глибоке. Звідти може дістати вашу картку лише працівник банку і ніхто інший.

З цим розібрались, але що ж робити, якщо ви залишились без картки? Є лише одне вирішення цієї проблеми - піти в банк. Терміни повернення карти різні. Якщо банкомат був у відділенні банку, то вам її і при вас зможуть дістати. Якщо ж банкомат знаходився десь просто в місті або торговому центрі, то процедура займе декілька днів.


Є складніші випадки. Наприклад, якщо картку з'їв банкомат не вашого банку. В такому випадку треба або підтвердження з вашого банку, що ви є власником, або просто можна заблокувати картку і зробити нову.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version