Реклама

Названо 4 зайві компоненти Windows 10, які краще видалити

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

За замовчуванням Windows 10 має вдосталь насправді непотрібних програм, які ви навряд чи відкриєте за весь час користування комп’ютером. Тому нижче дізнаєтесь про деякі з них і про те, як їх видалити.

Для початку відкрийте провідник, натиснувши на клавіші Win + E. Щоб згодом закрити його скористайтесь гарячими клавішами Ctrl + W. Або ж виконайте такий порядок дій: Пуск – Параметри – Програми – Програми та можливості – Додаткові компоненти. На цьому етапі можна видалити якусь програму або відновити за допомогою функції «Додати компонент».

Першою з непотрібних програм є Cortana. Cortana – голосовий помічник, який ви точно бачили на своїй панелі завдань. Ця програма є практично недоступною у нашій країні та не розуміє запити українською або ж в крайньому випадку російською мовою, тому користі для нас вона не несе, хоча є на кожному ПК з Windows 10. Для того, щоб її видалити треба натиснути на Пуск, знайти Windows PowerShell, ввести Get-appxpackage -allusers Microsoft.549981C3F5F10 | Remove-AppxPackage і наступним кроком натиснути Enter. Таким чином вдасться видалити програму Cortana.

Цікаво: Кошик Windows. Які він має можливості та що треба про нього знати.

Ще однією непотрібною у сучасному світі програмою є Internet Explorer.

Ця програма, найімовірніше, є всім відомою, але від цього не популярнішою, коли йдеться про користування нею. Можливо, ви запускали її один чи два рази і лише для того, щоб завантажити Firefox чи Chrome. Видалити Internet Explorer дуже легко. Треба тільки здійснити такий порядок дій перейти в Пуск, далі в Параметри, потім шукаємо і тиснемо на Програми, далі в Програми та можливості і Додаткові компоненти.

В останньому знайдіть і виберіть Internet Explorer, щоб видалити. Якщо раптом буде потреба у цій програмі, то відновити її можна у меню «Додати компонент», про що ми вже згадували вище.

Windows Media Player також переважно для всіх є програмою, якою вони не користуються. Окрім неї, Windows 10 має ще також 2 інші програвачі (Кіно та ТБ, Музика Groove), якими, якщо і користуються, то роблять це набагато частіше. Видалити Windows Media Player можна тим самим способом, що і у пункті, де ми розповідали про Internet Explorer.

І остання, всім добре відома, програма Paint. Раніше нею всі активно користувались, адже майже не існувало конкурентів, а ті, що все ж таки були, мали значні недоліки порівняно з Paint. Наразі ця програма значно відстала від схожих, тому користувачі знайшли кращі програми і забули про Paint. Щоб видалити, виконайте ті самі операції, що і з двома попередніми програмами.

Цікаво: Негативні якості оновленого програмного забезпечення Windows 10.

Це лише декілька програм Windows 10, які не несуть для вас жодної користі, але їх може бути значно більше. Якщо зрозумієте, що певна програма є зайвою для вас, то також можете спробувати видалити її, натиснувши Пуск – Параметри – Програми – Програми та можливості – Додаткові компоненти.

Цікаво: Названо одну з найкращих антивірусних програм для Windows в 2021 році.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы самые распространенные проблемы с популярным мессенджером Viber

Стаття доступна українською...Viber считается самым популярным мессенджером в Украине, также он лидирует по количеству активных пользователей и за пределами...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -