Реклама

Названо 5 факторів, які підвищують продуктивність роботи Windows 10

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Практично всі користувачі ПК та ноутбуків користуються операційною системою від Microsoft – Windows. Зараз, найбільш поширеною є Windows 10 та нещодавно випущена Windows 11, яка починає активно поширюватися серед користувачів. Якщо ж ви зараз використовуєте Windows 10, то даний матеріал буде саме для вас, оскільки ми назвемо 5 факторів, які підвищують продуктивність цієї ОС.

Браузер для ОС

Одним з перших пунктів, при встановленні ОС Windows 10, повинен стати вибір правильного браузера, який позбавлений таких недоліків, як уповільнення роботи ОС.

Якщо у вас більш потужний ПК, то можна вибирати між Google Chrome, Mozilla FireFox, Opera, Vivaldi або ж Microsoft Edge.
Якщо ж на вашому ПК встановлено мало оперативної пам'яті, то браузер від Google вибирати не варто.

Цікаво: Користувачі Apple перестають користуватись Windows.

Оновлення Windows 10

Після встановлення десятої ОС, першим ділом необхідно встановити оновлення. Для цього потрібне підключення до інтернету. В меню «Пуск» шукаємо «Установки», переходимо до Windows Update. Там перевіряємо наявність оновлень і чекаємо. Для встановлення всіх оновлень потрібен час.

Далі необхідно оновити драйвери. Система їх оновлює, але бувають випадки, що необхідно самостійно встановлювати, якщо є неполадки в роботі, наприклад, звуку. Найкраще це робити через безоплатний інструмент Snappy Driver Installer.

Антивірусна програма для Windows 10

Операційна система Windows 10 має у комплектації Windows Defender, який вважається одним з найкращих антивірусів. Його вистачить, щоб захищати комп’ютер, який користується домашньою мережею. Але якщо ви часто встановлюєте програми і додатки, ходите по небезпечних сайтах чи під'єднуєтесь до чужого Wi Fi, то краще встановити сильнішу програму.

В нашому випадку, можемо порекомендувати український антивірус Zillya, який, за тривалий час активного користування, не підводив жодного разу.

Цікаво: Відомо, чому операційна система Windows 11 негативно впливає на накопичувачі.

Видалення зайвих додатків та сміття з ПК

Раніше я наголошував на тому, що після встановлення нової операційної системи, необхідно видаляти зайві програми. Необхідно відкрити «Параметри», знайти там «Програми», далі обрати «Додатки та можливості». Там обираємо всі непотрібні програми і розширення, та видаляємо.

Встановлення програм

Далі необхідно встановити потрібні програми. Не слід забувати про офісні програми, переглядачі PDF, аудіо- та відео програвач, поштовий клієнт, менеджер нотаток, архіватор, клієнт для хмарного сховища, менеджер паролів, месенджери.

Наостанок необхідно буде лише відмінити автозапуск програм, це покращить роботу ОС. Необхідно натиснути комбінацію клавіш Ctrl+Shift+Esc. Відкриється «Диспетчер завдань». Там обираємо «Докладніше», потім шукаємо «Автозавантаження». На програми, запуск яких не бажаний, наводимо мишку, клікаємо правою кнопкою і обираємо «Вимкнути».

також нещодавно було названо одну з найкращих антивірусних програм для Windows в 2021 році.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Назван оптимальный размер оперативной памяти для комфортного пользования смартфоном

Стаття доступна українською...При выборе смартфона, все мы обращаем внимание на память - как внутреннюю, так и оперативную. Вариации памяти...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -