Реклама

Відомо, чому в Україні постійно дорожчає мобільний зв’язок

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Протягом останніх декількох років можна спостерігати рівномірне подорожчання всіх послуг та товарів в Україні. З однієї сторони, нічого дивного в цьому немає, оскільки курс валют бажає кращого, а так як багато товарів (або сировини) привозять з-за кордону, то й оплачувати в гривнях (покупцям товарів або послуг) приходиться більше. З іншої сторони, інколи максимально дивно спостерігати ситуацію, коли курс валют стоїть на місці, а ціни йдуть до верху. Ну добре, зараз ми про це не будемо говорити, а поговоримо про те, що стосується нас безпосередньо, а саме про мобільний зв’язок і спробуємо роз’яснити, чому в Україні постійно дорожчає мобільний зв’язок.

Для початку варто зауважити, що мобільний зв'язок в Україні не можна називати поганим і тим більше жахливим. Якщо брати співвідношення якості до ціни, то в нас вартість мобільного зв'язку в рази дешевша, ніж в сусідніх країнах. Хоча дехто і заперечить це, але в багатьох країнах ситуація із 4G набагато гірша, ніж в Україні. З цим розібралися, тому повертаємося до вартості мобільного зв'язку, яка складає в середньому 100-120 грн, що в принципі (в еквіваленті до євро та долара) не так вже й страшно. Хоча ця ціна й не висока, але вона багатьох не влаштовує, тому розбираємося з причинами такої ціни і чому ціна буде підніматися й далі.

Перша причина, чому мобільний зв'язок дорожчає, полягає саме в курсі валют. На вартість тарифних планів впливає покупка обладнання мобільними операторами, а як відомо, їхніми основними постачальниками є Huawei, Nokia, Ericsson, які приймають до оплати долари та євро. Відповідно для модернізації обладнання та розширення якісного зв'язку в Україні, потрібно обладнання і багато. Через це вартість тарифних планів і піднімається.

Окрім закордонного обладнання, мобільні оператори вкладають кошти в рекламу та розширення абонентської бази. На це також потрібні кошти, які і беруться за рахунок підвищення вартості тарифних планів.

Ще однією причиною можна назвати податки та підвищення заробітних плат працівникам, які також беруться не з особистих кишень керівників того чи іншого мобільного оператора, а з кишень абонентів.

Який з цього можна зробити висновок? В першу чергу це те, що подорожчання мобільного зв'язку стимулює мобільних операторів покращувати якість зв'язку та швидкість мобільного інтернету в Україні, та дозволяє створювати здорову конкуренцію між ними.

По-друге - дорожчає все, починаючи від продуктів на ринках і в магазинах і закінчуючи мобільним зв'язком та й інтернетом в цілому.

Також нещодавно українцям розповіли, як зекономити на витратах на інтернет та мобільний зв’язок.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi показали смартфон Redmi Note 9 в незвичному кольорі

Xiaomi показали смартфон Redmi Note 9 в незвичному кольорі. На офіційній сторінці Xiaomi в соціальній мережі Weibo опублікували кілька...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -