Home Новини сучасних технологій Названо 5 порад, які покращать якість сигналу Wi-Fi

Названо 5 порад, які покращать якість сигналу Wi-Fi

0

Практично всі, хто користується інтернетом, використовують Wi-Fi як вдома, так і на роботі. Переваг у його використанні цілком достатньо і в першу чергу, це економія мобільного інтернету, який в Україні не такий вже й дешевий, та й обсяг тарифних Гб запропонований мобільними операторами, не такий вже й великий. Цілком логічно, що покупка і використання Wi-Fi роутера вдома, це цілком логічне рішення, оскільки так ви отримуєте безлімітний інтернет і з швидкістю, яку пропонує вам ваш тариф. В більшості випадків, користувачі Wi-Fi скаржаться на одну єдину проблему, а саме якість сигналу, яка часом буває неймовірно жахливою і ніхто не може дати відповіді, чому так трапляється. Сьогодні ми спробуємо вам в цьому допомогти і назвемо основні поради, які допоможуть покращити сигнал Wi-Fi і зроблять користування ним максимально комфортним.

Першою порадою стане регулярне перезавантаження вашого Wi-Fi роутера. По якійсь причині, більшість вважають, що роутер потрібно один раз ввімкнути і він буде роками працювати безперебійно. На жаль, роутер, як і інші пристрої, потребують регулярного перезавантаження (або вимкнення на декілька хв) для очищення кешу в пам'яті пристрою та відновлення підключення з вашим провайдером. Якщо ви будете це робити хоча б один раз в 2-4 тижня, то роутер буде працювати стабільно і безперебійно.

Цікаво: Робота Wi-Fi роутера з дзеркальними поверхнями.

Наступною порадою стане правильне розміщення Wi-Fi роутера. Ми неодноразово повідомляли, що від цього залежить не тільки якість сигналу, а й швидкість інтернету. Якщо ви розмістите роутер на підлозі біля електроприладів, в шафі або ж за дзеркалом, то очікувати на хорошу якість сигналу не варто. Розміщуйте роутер на максимально можливу висоту (хоча б 1-1,5 метра), тоді радіус зв'язку буде ширшим і кращим.

Окрім розміщення роутера на висоті, варто поекспериментувати й над його місцем розташування. Можливо, в тому місці, де він зараз знаходиться, його "перебивають" інші електроприлади. Спробуйте розмістити роутер в центрі квартири або будинку і тоді якість сигналу буде на хорошому рівні в будь-якій частині вашого дому.

Користуйтеся Wi-Fi роутерами, які підтримують стандарт Wi-Fi 5 або Wi-Fi 6. В даному випадку варто зауважити, що найкращий ефект ви отримаєте тільки тоді, коли роутер і смартфон будуть підтримувати одинакові стандарти. Також нагадаємо, що при користуванні Wi-Fi 5 або 6 є сенс використовувати частоти 5 ГГц, замість 2.4 ГГц .

Остання порада - відключайте від Wi-Fi ті пристрої, які зараз його не використовують. В даному випадку мова йде про планшети, ноутбуки, ПК та інші пристрої, яким вай-фай необхідний не на постійній основі.

І останнє, про що варто нагадати, так це те, що якість сигналу Wi-Fi залежить не тільки від вашого роутера або ваших пристроїв - інколи проблема виникає саме через вашого провайдера.

Також нещодавно було виявлено досить серйозні небезпеки пов’язані з вразливістю Wi-Fi.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version