Реклама

Названо 5 поширених помилок під час заряджання смартфона

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

При покупці нового смартфона, мало хто починає хвилюватися за його заряджання, а точніше правильність заряджання. В більшості випадків всі проблеми із смартфоном, які виникають при подальшому користуванні, з’являються саме через неправильне заряджання. Щоб ви не припускалися такого і вберегли свій смартфон, буде названо 5 поширених помилок під час заряджання смартфона.

Помилка 1. Заряджати смартфон всю ніч

Напевно це найпоширеніша помилка, якої припускаються всі власники смартфонів (і я також). Що може бути більш зручним, ніж поставити смартфон заряджатися вночі і зранку забрати його повністю зарядженим?! Напевно нічого).

Якби не було, але робити цього не рекомендується через те, що таким способом пришвидшується знос акумулятора (ви повинні пам'ятати про цикли зарядки - розрядки смартфона і як їхня кількість впливає на автономність).

Ще одною причиною відмови від такого може стати те, що у вашому смартфоні використовується неоригінальний або неякісний акумулятор, який не витримає таких великих навантажень і просто вибухне або ж загориться.

Помилка 2. Заряджання до 100%

Наступна помилка тісно пов'язана із попередньою, оскільки при нічній зарядці смартфон заряджається до 100% і цілу ніч підтримується на такому рівні заряду.

Так ось, проблемою в даному випадку є те, що при заряджанні смартфона до 100%, ви робите йому тільки гірше, оскільки більшість акумуляторів розраховані на 500 повних циклів зарядки, після чого, ємність акумулятора починає істотно знижуватися (спочатку до 80% від початкової).

Відповідно до цього, чим частіше смартфон буде заряджатися до 100%, тим швидше він втратить свою автономність роботи.

Помилка 3. Заряджати смартфон після повної розрядки акумулятора

Так зазвичай роблять ті, хто тривалий час користувався кнопковими телефонами або ж смартфонами, які продавалися ще в 2010-х роках. Зараз, нема необхідності (і навіть не рекомендується) розряджати смартфон до 0%, щоб акумулятор відкалібрувався і тому подібне. Оптимальним рішенням буде заряджати смартфон при рівні заряду 15 -20 % і завершувати процес зарядки на рівні 80-90%.

Помилка 4. Заряджати смартфон неоригінальними або підробленими зарядними пристроями

Справді, смартфон заряджати неоригінальними зарядними пристроями не рекомендується і причина тут полягає в тому, що кожен зарядний пристрій орієнтований під певний тип акумуляторів та певну потужність.

Зазвичай, смартфони, які заряджалися неоригінальними пристроями, перегрівалися і часто навіть виводилися з ладу.

Якщо ваша зарядка вже не підходить для зарядки смартфона, то краще придбати оригінальний, або ж рекомендований для вашого смартфона. Так ваш смартфон і акумулятор будуть працювати тривалий час справно.

Помилка 5. Заряджати смартфон при екстремальних температурах

В даному випадку мова йде як про заряджання при температурах понад 30 градусів, та і при мінімальних нижче 5 градусів. Взагалі, рекомендована температура, при якій можна користуватися смартфоном - 16 -22 градуси тепла, але зрозуміло, що ніхто цього не робить, оскільки в Україні одна половина року морозна, а друга половина року понад 25 градусів тепла.

В даному випадку, важливо не заряджати смартфон під прямими сонячними променями і при морозах. Оптимальним варіантом буде заряджати смартфон при кімнатній температурі і без зайвої вологості.

Також нещодавно стало відомо як правильно налаштувати Android – смартфон, щоб він по швидкості не поступався iPhone.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Xiaomi Momoda представили подушку для максимального розслаблення

Компанія Xiaomi, разом із брендом Momoda, представили подушку Xiaomi Momoda для максимального розслаблення. Дана подушка призначена для шиї, суглобів...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -