Home Новини сучасних технологій Названо 5 причин, чому фірмова прошивка Xiaomi така проблемна

Названо 5 причин, чому фірмова прошивка Xiaomi така проблемна

0

Мало кого здивує новина про те, що чергове оновлення MIUI вийшло “кривим” і знову перетворило в цеглини велику кількість смартфонів. З року в рік, користувачі смартфонів Xiaomi (та суббрендів) вимагають від Xiaomi пояснення стосовно такої “стабільності” прошивки. Звісно, відповіді ніхто не може отримати, але ми спробували розібратися в цьому особисто і тому, зараз буде названо 5 причин, чому фірмова прошивка Xiaomi така проблемна. Зразу зауважимо, що в загальному MIUI виглядає і є досить непоганою на фоні інших, але от ряд проблем з нею, псує загальне користування смартфонами Xiaomi.

Реклама

Так, це основна причина всіх проблем з MIUI. Як ми писали вище, оболонка MIUI виглядає ефектно і справді гарно, але всі позитивні враження зникають після того, як на смартфоні починає вилазити реклама з усіх сторін і не має значення, чи ви налаштовуєте смартфон, чи шукаєте фото в Галереї - вона всюди і це справді нервує.

Ще сюди можна віднести і велику кількість попередньо встановлених додатків, і особистий магазин додатків. В цілому, все це займає багато вільного простору на смартфонах Xiaomi (та суббрендів) і робить велику помилок з сумісністю, а це проявляється в стабільності роботи прошивки.

Перевантаженість оболонки

Ця проблема доповнює попередню. Всі ці красиві анімації потребують серйозного заліза, а для тих же бюджетних та ультрабюджетних смартфонів це проблема. Через це починаються конфлікти, оскільки в більшості смартфонів Xiaomi об'єм оперативної пам'яті обмежений (2-3 Гб), чого однозначно недостатньо для комфортної роботи смартфона і оболонки вцілому.
На більш потужних смартфонах проблеми з MIUI не так сильно відчуваються і MIUI виглядає справді ефектно.

Поспіх

Якщо ви звертали увагу, то Xiaomi зараз змагається за першість серед виробників смартфонів і без різниці чи мова йде про найперший смартфон з флагманським процесором, чи мова йде про нові можливості швидкої зарядки, чи нової версії MIUI на новій ОС Android. Xiaomi намагаються бути першими всюди, а через це втрачається якість і фірмова оболонка MIUI не виключення.

Якщо говорити про MIUI, то програмісти просто фізично не вспівають перевірити її сумісність із всіма пристроями Xiaomi, Redmi, Poco і Black Shark, що видно по тій кількості мікрооновлень, які латають баги.

Велика кількість пристроїв під управлінням MIUI

В даному випадку, для прикладу можна взяти компанію Apple, які випускають оновлення для всіх своїх пристроїв зразу і в більшості випадків, вони виходять без проблем і працюють стабільно на всіх смартфонах. Так ось, Apple випускає чергове оновлення для 10-20 смартфонів, а Xiaomi не можуть зробити того ж, по тій причині, що кількість смартфонів під управлінням MIUI більше сотні. Таким чином, деякі смартфони можуть отримати чергове оновлення в числі перших, а дехто може отримати те ж оновлення, але вже через рік.

Очікування - реальність

Якби не було, але більшість українських користувачів смартфонів Xiaomi очікують від своїх смартфонів більшого, ніж вони можуть запропонувати. От такий в нас менталітет - більше можливостей за меншу вартість. В даному випадку це і є проблемою, оскільки більшість користувачів бюджетних смартфонів очікують від них чогось неймовірного, хоча смартфон, який куплений за 2000 - 3000 грн, вже добре, що запускається і виконує всі основні функції.

Як ми писали вище, Xiaomi намагається захопити свою частку ринку смартфонів і впринципі, в них це виходить непогано. Якщо не звертати увагу на деякі недоліки MIUI, то їхні смартфони виходять справді якісними та потужними в своєму ціновому сегменті.

Також нещодавно було опубліковано список смартфонів Xiaomi, які не отримають Android 12.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version