Home Новини сучасних технологій Названо 8 неймовірних функцій штучного інтелекту в смартфоні Samsung Galaxy S24

Названо 8 неймовірних функцій штучного інтелекту в смартфоні Samsung Galaxy S24

0
Названо 8 неймовірних функцій штучного інтелекту в смартфоні Samsung Galaxy S24

Функції, які використовують штучний інтелект у новій лінійці Galaxy S24, є чимось абсолютно новим на смартфонах, відповідно до того, що вони являють собою та як ними користуватися.

Запущена кілька тижнів тому лінійка Galaxy S24 надійшла з ресурсами штучного інтелекту під назвою Galaxy AI . Насправді Samsung зосередилася більше на цих функціях, ніж на апаратному забезпеченні пристрою, яке, хоча воно й покращилося, не настільки перевершує S23. І це непогано, тому що насправді нема чого покращувати, особливо на Galaxy S24 Ultra.

Але чи справді ці функції настільки революційні? Чи корисні вони в повсякденному житті? Саме це я покажу в цій статті. Як ці функції справді змінять повсякденне життя користувача.

Я залишу ті функції, які мені найбільше сподобалися та які я вважаю найбільш корисними, починаючи з тих, які є хорошими, але для мого використання не дуже відрізняються.

Цікаво: Розкрито технічні характеристики ноутбуків Galaxy Book 4 перед запуском.

1. Миттєве уповільнення

Миттєве уповільнення — це цікава функція, яка дозволяє переглядати будь-яке відео у вашій галереї в уповільненому режимі, просто натисніть і утримуйте на екрані.

Це досить класна функція, але знову ж таки: тут немає нічого революційного.

2. Синхронний переклад

Це функція, яка мене найбільше вразила. Однак це не те, що я буду використовувати часто, насправді я ніколи не використовував його на практиці, лише в тестах із собою.

У дуже прямий спосіб синхронний переклад забезпечує переклад під час телефонних розмов. Це дуже схоже на універсальний перекладач StarTrek. Я бачив програми та навіть навушники, які намагалися це зробити, але безуспішно. Але Galaxy AI дійсно працює.

Користуватися ним просто: після активації функції, щоразу, коли ви телефонуєте або отримуєте спливаюче вікно, з’являється спливаюче вікно із запитом, чи хочете ви виконати переклад, просто вибравши параметри мови.

Ви також можете вибрати між прослуховуванням мови мовою оригіналу, а потім мовою перекладу або лише мовою перекладу (що є більш доцільним).

Це круто? Дуже круто! Правда, вам доведеться пояснити вашому співрозмовнику, що відбувається, тому що очевидно є затримка перекладу, і це може перешкодити швидкій розмові. Але затримка дуже мала як для чогось нового, я думаю, що це сенсація.

Але для тих, хто щодня розмовляє з людьми кількома різними мовами, я вважаю це дуже функціональним. Я досі не знайшов жодного відео на YouTube, де б говорилося про це використання в повсякденному житті.

Цікаво: Що таке Samsung Free і як його відключити на смартфоні.

3. Generative Edit

Generative Edit — це корисний інструмент, який дозволяє переміщувати, змінювати розмір і стирати об’єкти на фотографіях. Так, теоретично Galaxy S23 це вже зробив.

Але Samsung значно покращила цю функцію, використовуючи також технологію штучного інтелекту Google . У поєднанні зі стилусом S-Pen, який дозволяє точніше вибирати об’єкт або людину (у випадку S24 Ultra), генеративний штучний інтелект Samsung може генерувати дуже реальні частини зображень, у багатьох випадках непомітні.

Але те, що ми маємо на інших смартфонах Galaxy, добре справляється зі своєю роботою. Але генеративний штучний інтелект тут набагато кращий, створюючи сценарії для заповнення дуже реальних просторів.

Щоб скористатися генеративним редагуванням, відкрийте фотографію, яку потрібно редагувати, у програмі Галерея. Потім торкніться об’єкта, який потрібно змінити. Ви побачите параметри переміщення, зміни розміру або видалення вибраного об’єкта.

Цікаво: Samsung Pay проти Google Pay: в чому різниця?

4. Коло для пошуку

Це була одна з найбільш обговорюваних і розрекламованих функцій Samsung. Насправді ця функція базується на тому, що вже є в Pixel 8, Samsung навіть використовує в ній технологію Google.

Як це працює

На будь-якому зображенні чи фотографії на вашому смартфоні, чи то в браузері, на приватних фотографіях тощо просто натисніть і утримуйте кнопку «Додому», екран зміниться на напівпрозорий шар сузір’я.

Після цього просто обведіть щось на зображенні, про що вам потрібна інформація, і автоматично результати пошуку з’являться нижче.

Круто, Google Lens уже зробив це, яка відмінність?

Ця функція працює набагато краще, ніж Google Lens, коли мова заходить про продукти для покупки чи будь-що. Це дійсно робить пошук точнішим і точним.

Наприклад, я обвів кружечком упаковку макаронів, а пошук був обмежений саме цією упаковкою та цією маркою з посиланнями на покупку. Google Lens, наприклад, покаже іншу локшину, непродажні статті тощо. Тут AI насправді розумніший.

Ви будете використовувати його щодня? Ні, це корисно, але це не те, що революціонізує використання смартфонів. Це навіть не новинка, тому що, як я вже сказав, Google Lens робить це, навіть якщо для цього потрібно кілька додаткових кроків.

5. Перекладач

Режим перекладача точно такий же, як режим розмови Google Translate, тільки кращий.

Краще в тому сенсі, що він не зупиняється і не розрізає свої рядки, як Google Translate. По-друге, переклад точніший, а перекладений голос гуманізований, а не роботизований, як у Google Translate.

Щоб скористатися, просто перейдіть на панель інструментів і з’явиться кнопка, натисніть, виберіть мови, а потім натисніть на мікрофон, щоб говорити.

Цікавою функцією є те, що є кнопка, яку ви натискаєте, і половина екрана з іншою мовою перевертається догори дном, щоб людині перед вами було легше читати чи говорити.

Цікаво: Названо 5 дратівливих функцій, які можна вимкнути на смартфонах Samsung.

6. Диктофон з транскрипцією

Диктофон також став розширенням програми Notes.

Після запису тепер за допомогою AI ви можете швидко транскрибувати аудіо в текст.

Потім ви можете відредагувати цей текст, наприклад, розділити різні голоси, які вони можуть мати між визначеними учасниками. Це, наприклад, під час зустрічі, чудово підходить для запису лише кількох рядків.

Крім того, штучний інтелект також може генерувати резюме стенограми, тобто аудіо резюме.

7. Клавіатура AI

Тепер функція, яка мені найбільше сподобалася, і я використовую нову клавіатуру Samsung зі штучним інтелектом. Я завжди використовував клавіатуру Google, насправді я все ще вважаю її кращою для написання.

Однак із S24 Ultra я використовую клавіатуру Samsung завдяки новим текстовим функціям, особливо під час написання повідомлень у WhatsApp чи іншій програмі.

На клавіатурі є кнопка Conversation Assistant, яка активується після написання тексту.

Наприклад, ви можете написати текст, а потім повністю змінити стиль написання. Він показує альтернативи для стилів Professional, Casual, #media, Polite та With emojis.

Зокрема, я використовував його для створення текстів для соціальних мереж, оскільки він вставляє емодзі тощо. І, головним чином, відповідати на професійні електронні листи. Крім того, він також забезпечує синхронний переклад.

У WhatsApp та інших програмах для чату, наприклад, ви можете підтримувати всю розмову з перекладом у реальному часі з обох сторін розмови. Крім того, він має корекцію орфографії.

Цікаво: Додаток Samsung Members розширює свої можливості.

8. Додаток Samsung Notes

Додаток Samsung Notes нарешті змусив мене відмовитися від Google Keep саме завдяки штучному інтелекту.

Особливо для тих, хто створює контент, особливо тому, що я заробляю на життя контентом, написаним для веб-сайтів, це дуже корисно.

Якщо у вас великий текст, ви можете попросити штучний інтелект автоматично відформатувати його, генеруючи заголовки, субтитри та списки.

Ви також можете конспектувати текст, де буде перераховано основні моменти.

У вас також є можливість перекладу тексту, зберігаючи його форматування, чого Google Translate не робить.

Я знайшов його чудовим для написання сценаріїв і подальшого перетворення їх у тексти для розміщення на нашому порталі.

Це були деякі з функцій, а ще є інші, поширені по мобільному телефону.

NO COMMENTS

Exit mobile version