Home Новини сучасних технологій Названо декілька причин, чому не варто передзвонювати на невідомі номери телефонів

Названо декілька причин, чому не варто передзвонювати на невідомі номери телефонів

0

В сучасному світі дуже багато зловмисників, які кожного разу вигадують все інші та новіші схеми обману. Різними способами вони дізнаються інформацію, крадуть гроші, тощо, у простих людей. На жаль, неможливо знати про все, що шахраї можуть придумати, але про один із способів ми сьогодні детально поговоримо.

Схема, на яку ведеться багато людей - передзвонюють на невідомі номери. Якщо ви побачили на своєму телефоні пропущений виклик або смс, але не знаєте хто це, краще нічого не робіть і не дзвоніть. Справа в тому, що шахраї намагаються різними способами добитись того, щоб жертва набрала їх номер. Ось декілька прикладів:

1. Телефонують, чекають поки людина візьме трубку, після цього говорять їй різні образливі речі і кладуть трубку. Багато людей обурюються і хочуть передзвонити, щоб вияснити хто це і чому так себе поводить. Якщо ви стикнулись із такою ситуацією, то краще просто не звертайте уваги.

Цікаво: Українцям розповіли, як зрозуміти шахрайську аферу по телефонній розмові

2. Невідомий номер "маякнув". На це також не варто вестись. Можливо, це дійсно хтось із знайомих просто немає коштів на рахунку, але не потрібно ризикувати.

3. Різного роду смс, щоб змусити людину робити якісь дії. Наприклад, шахраї пишуть повідомлення з інформацією про блокування рахунку, або взлом банківської програми, або ж гірше, повідомляють про якусь біду, яка сталась із рідними. Все це підписують номером телефону, на який потрібно подзвонити. Перш ніж адекватно оцінити ситуацію, люди в паніці починають телефонувати. Після цього і стають жертвами шахраїв.

З прочитаної інформації напевно не зовсім зрозуміло, який сенс з цих схем. Інформація нижче дасть відповідь на це питання.

Ну по-перше, щоб масово телефонувати людям, шахраї купують списки з номерами телефонів, потім створюють цілі call-центри, з яких дзвонять або "маячать" громадянам. Це робиться з метою перевірити, які з номерів діючі, а якими вже ніхто не користується.

Варто знати: В Україні може виникнути новий спосіб шахрайства

Після того, як в зловмисників з'явився список усіх активних телефонних номерів, вони і починають використовувати вищенаписані схеми обману. Людина бачить пропущений дзвінок/смс, передзвонює, а там піднімає трубку шахрай або взагалі автовідповідач. Усі секунди/хвилини витрачені на розмову йдуть на рахунок зловмиснику.

Отож, якщо ви побачили, що вам телефонує невідомий номер, а ви не впевнені чи це хтось із знайомих, то краще ігнорувати і ні в якому разі не набирати його. Ви або відразу попадете на гроші, або пізніше, коли дзвінки від зловмисників стануть регулярними.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version