Home Новини сучасних технологій Названо ефективний спосіб захисту Вашої картки стільникового зв’язку

Названо ефективний спосіб захисту Вашої картки стільникового зв’язку

0

Зловмисники, які проводять свої афери, що стосуються різних маніпуляцій з смартфоном або ж номером телефону, чи з карткою для стільникового зв‘язку, все більше й більше розвиваються в даній сфері.

Так ось нещодавно, деякі групи подібних шахраїв, навчилися перевипускати СІМ-картки громадян. Напевно, у Вас відразу виникло питання, до чого це може призвести. Ось і відповідь.

Згадайте, що на сьогоднішній день, практично у кожного, банківська картка прив‘язана до номера телефону (та СІМ-картки), так як на нього надходять відповідні СМС- повідомлення, щоб перевірити особистість, або й взагалі для того, щоб підтвердити оформлення кредиту.

А тепер уявіть, які можливості надаються зловмисникам, коли вони мають аналогічну СІМ-картку з іншим громадянином.
Зрозуміло, що в більшості випадків, потерпілі самостійно повідомляли про дивні дії з сімкою. І якщо виявилося, що десь є дублікат, оригінал мають обов‘язково заблокувати.

Проте, не потрібно відразу панікувати й накручувати себе в тому, що подібна ситуація станеться й з Вами, так як є відповідні рекомендації, виконуючи які, вірогідність того, що картку зможуть підробити, значно зменшується. Нижче буде їх наведено.

Цікаво: Названо основні переваги та недоліки eSIM.

Цікаво: Відомо, що робити, якщо виникли проблеми із встановленням SIM-картки.

І так, найкращий спосіб захисту вашої SIM-картки - встановлення паролю на неї.

Отже, відкривати список рекомендацій щодо захисту Вашої СІМ-картки буде варіант встановлення певного код-паролю або таємного слова, в якості додаткового шару конфіденційності.

Тобто, це означає, що в тому випадку, коли зловмисник буде намагатися відтворити однакову СІМ-картку, номер телефону якої належить лише Вам, йому не вдасться нічого, так як для цього знадобиться той код, який Ви встановили на неї.

До речі, такі речі краще робити разом із спеціалістами сфери стільникового зв‘язку. Головне пам‘ятати, що потрібно встановлювати той пароль, про який будете знати лише Ви, а також він має бути максимально нестандартним та не банальним.

Наприклад, обрати певну комбінацію цифр, з допомогою яких зловмисникам буде ніяк переоформити СІМ- картку, можна через програмний додаток Google Authenticator (він підходить для встановлення на електронні пристрої як з ІОС, так і Андроїд системами).

Щоб додати кодове слово чи пароль на Вашу сім-картку з допомогою цього додатку, Вам потрібно спочатку авторизуватися в Google Authenticator. Після чого система даної програми дозволить встановити двофакторну аутентифікацію на Ваш персональний акаунт, а також на саму картку стільникового зв’язку.

Цікаво: Українцям тепер буде простіше підключити eSIM.

Проте, варто відмітити, що у тому випадку, коли з Вами чи з кимось з Ваших рідних сталася така неприємна ситуація: дублювання СІМ-картки шахраями, тоді потрібно негайно обмежити до неї доступ (заблокувати) через оператора.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version