Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо елементарні правила захисту банківської картки

Названо елементарні правила захисту банківської картки

0

Протягом останніх декількох років кількість користувачів банківськими картками стрімко зросла, а з ними зросла й кількість шахраїв та інших зловмисників, які будь-якими способами намагаються викрасти кошти з них. Зазвичай, в банківських установах дають рекомендації стосовно правильного та безпечного користування картками, але в більшості випадків, ніхто цих правил не дотримується. В результаті, кількість ошуканих українців стабільно збільшується. Сьогодні ж, спробуємо допомогти в боротьбі з шахраями, та буде названо елементарні правила захисту банківської карти. Дотримуючись їх, ви суттєво підвищите безпеку своїх коштів.

Правило 1. В жодному разі не повідомляйте стороннім особам пін-код до банківської карти, термін її придатності та 3 цифри на звороті (секретний код CVV/CVC).

Правило 2. Не зберігайте пін-коди та паролі до онлайн-банку в смартфоні або ж на шматку паперу. Особливо це стосується тих випадків, коли паролі записуються на папері і зберігаються в гаманці або ж разом з банківською картою.

Правило 3. Нікому не повідомляйте отримані коди в смс від банку, особливо коли це стосується підтвердження деяких фінансових операцій, які ви не виконували.

Правило 4. При користуванні онлайн-банком (Приват24, Monobank і тому подібні) використовуйте тільки мобільний інтернет або ж домашній Wi-Fi. Якщо виникає гостра необхідність в публічному Wi-Fi, то краще відмовтеся від цієї ідеї, оскільки він незахищений і зловмисники (при великому бажанні) зможуть бачити все те, що ви робите в мережі.

Правило 5. Використовуйте різні паролі для фінансових ресурсів. Особливо це стосується тих випадків, коли ви користуєтеся декількома банками.

Правило 6. Підключіть смс-сповіщення від банку. Деякі банки можуть пропонувати це як платну послугу, тому краще не відмовлятися. У випадку, якщо з вашої картки почнуться списання коштів, до яких ви не причетні, то ви хоча б про це дізнаєтеся оперативно і зможете заблокувати свою картку і можливо, повернути свої кошти.

Правило 7. Використовуйте на своєму ПК або смартфоні перевірені антивірусні програми. Якщо не довіряєте таким, то не відвідуйте сумнівні ресурси і тим більше не завантажуйте піратські версії програм.

Правило 8. Не фотографуйте і не відправляйте нікому фото вашої банківської карти, тим більше з двох сторін. Якщо необхідно передати реквізити вашої картки, то просто передайте її номер і все.

Правило 9. Не довіряйте неочікуваним дзвінкам від співробітників служби безпеки вашого банку. Повірте, телефонувати до вас вони не будуть і тим більше не будуть просити у вас пін-код до картки, секретний код на звороті картки і вміст повідомлень від вашого банку.

Звісно, дотримуватися всіх правил досить складно, оскільки так виникає параноя, що всі тільки те й роблять, що намагаються у вас викрасти кошти. На ділі все далеко не так і дотримуючись більшість із цих правил, ви суттєво піднімете рівень захисту вашого банківського рахунку, ваших коштів та банківської картки.

Також нещодавано було названо 3 причини, чому краще користуватися двома картками ПриватБанк, а не одною.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version