Реклама

Названо найчастіші проблеми в роботі месенджера Viber

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Додатком Viber користуються мільйони людей по всьому світу. Програма стабільна в роботі, налаштування прості та досить зрозумілі. Зазвичай, повідомлення відправляються без проблем за лічені секунди. Авторизація складається з кроків, які легко пройти людині без досвіду. Наче все так райдужно. Проте не завжди.

Бувають випадки, коли користувачі стикаються з проблемами. Буває, що необізнаність в налаштуваннях, створює певні незручності. Інколи, без професійної поради, проблему не вирішиш.

Про все це ми і хочемо поговорити сьогодні. Підбірка з семи найчастіших проблем, які виникають в роботі Viber, та рішення по їх усуненню допоможуть Вам самостійно налаштувати роботу додатку.

Цікаво: Як дізнатися, чи дані з мого Viber не читає хтось інший та до якої інформації надає месенджер доступ своїм користувачам?

Активація Viber – розставимо акценти

Проблем з встановленням додатку на Ваш смартфон бути не повинно. Проте є моменти, які для більшості наших читачів зрозумілі без пояснень. Ми їх все таки опишемо для інших, щоб вони уникнули складнощів активації.

Для початку, у Вас має бути робоча «сімка». Адже, sms-повідомлення з кодом активації від Viber Ви отримуєте саме на неї. Також необхідне стабільне Інтернет-з’єднання, щоб мати можливість запросити код активації, а пізніше ввести його у спеціальне вікно. Немає різниці, чи у Вас підключений домашній Wi-Fi, чи Інтернет від мобільного оператора. Якщо Ви раптом забули увімкнути інтернет, програма нагадає Вам про це.

Ці дві умови забезпечать створення облікового запису та успішний початок роботи Viber.

Якщо раптом sms-повідомлення з кодом активації не прийшло на телефон, Ви можете запросити автоматичний дзвінок від Viber. Відповівши на нього, Ви автоматично активуєте свій обліковий запис. Увага! Запити на код програмі можна надсилати не більше трьох разів. Далі додаток буде заблоковано. Вирішити можна і це, просто витративши трохи часу – видаліть Viber зі смартфона та встановіть його повторно.

Проблеми з відправкою та отриманням повідомлень у Viber

Найчастіше ця проблема пов’язана з Інтернет-з’єднанням Вашого пристрою. Перевірте, чи у Вас якісний та стабільний домашній Wi-Fi в разі, якщо текстові повідомлення не надсилаються. Інколи не можна відправити фото чи відео, а текст відправляється без проблем. Це – теж проблема в трафіку. Адже, фото чи відео використовує більше швидкості Інтернету для передачі даних, аніж текст.

Якщо Ви йдете з дому, не забудьте поміняти Ваше Інтернет-з’єднання з Wi-Fi на мережу від мобільного оператора.

Інколи буває, що пристрій підвис. Тоді необхідно просто вимкнути інтернет та увімкнути повторно. Для того, щоб переконатися, що все добре зі з’єднанням, увійдіть в браузер та відвідайте будь-який сайт. При стабільному Інтернеті проблем з відправкою повідомлень у Viber виникати не повинно.

Якщо абонент, якому Ви пишете повідомлення, видалив додаток з свого телефону, то у Вас також не буде можливості йому написати, повідомлення відправлені не будуть.

Інколи рішення криється в налаштуваннях телефону. Це стосується власників iPhone. Для вільного отримання та відправки повідомлень, Вам необхідно відвідати розділ «Конфіденційність», там знайти опцію «Зібрати аналітику» та натиснути кнопку «Вимкнути». Ці прості дії мають допомогти Вам вирішити проблему.

Цікаво: Відомо, чи є спосіб встановити Viber на комп’ютер без смартфона.

Не працює функція дзвінків Viber

Не лишнім буде нагадати нашим читачам, що для здійснення дзвінків у Viber, необхідно увімкнути Інтернет на смартфоні. Начебто дрібниця, але багато користувачів часто забувають, що Viber працює через Інтернет і автоматично здійснюють дзвінки, так як звичайно.

Якщо у Вас, все таки, дзвінок і далі не відбувається, перевірте налаштування Viber. Можливо, вони збились. Такі «глюки» часом трапляються з цим додатком. Отже, увійдіть в меню «Налаштування» у Viber, розділ «Виклики та повідомлення». Необхідно перевірити, чи стоїть відмітка навпроти «Виклики Viber». При її відсутності, натисніть на галочку. А якщо стоїть, то вимкніть та увімкніть повторно. Також відмітьте галочкою «Відеодзвінки» у відповідному розділі налаштувань.

Після усіх цих дій, Viber дасть Вам змогу здійснювати дзвінки, в тому числі і за кордон. Ви матимете можливість розмовляти як звичайно, аудіо, так і по відеозв'язку.

Немає звуку сповіщень від Viber

Ця проблема дуже поширена та найчастіше зустрічається, коли телефон заблокований. Ви отримуєте сповіщення від Viber, дисплей відображає, але відповідного звукового супроводу немає, тобто клацання Viber відсутнє. Вирішується проблема в налаштуваннях Wi-Fi Вашого пристрою. Зайдіть у розділ «Додатково» та активуйте опцію «Зберігати Wi-Fi увімкненим, коли екран закінчується».

Проблема відсутності звуку сповіщень розповсюджена серед власників iPhone в тій же мірі, як і серед користувачів пристроїв на Android. Щоб вирішити її в системі iOS, необхідно обрати необхідний тип сповіщення в додатку налаштувань. Ось необхідні кроки – «Сповіщення» - «Стиль сповіщення» - далі «Сповіщення» або «Банер». Після цього має з’явитися звук при отриманні повідомлень Viber.

Може бути, що Ваш телефон налаштований таким чином, що в заблокованому стані він не використовує інтернет, а сповіщає Вас про отримання нових повідомлень лише після розблокування. Ця проблема також вирішується відповідними змінами в установках телефону.

Viber не хоче оновлюватись.

Є користувачі, які стикалися з подібною проблемою. Будь-які оновлення програм, в тому числі і Viber, використовують пам'ять пристрою. Якщо вона у Вас на межі, то саме це і може бути причиною, чому Viber не оновлюється. Ще потрібен стабільний Інтернет.

Якщо вищеописані умови Вами дотримано, а оновлення все рівно не відбувається, спробуйте очистити дані та кеш додатку. Для цього увійдіть в налаштування телефону, там відшукайте розділ, який керує даними додатків - «Менеджер додатків», або інша назва, в залежності від того, який у Вас телефон. Серед запропонованих програм, оберіть Viber. Далі натисніть «Очистити кеш». Після цього спробуйте оновити Viber.

Якщо оновлення знову не розпочалося, - очистіть ще й дані. Повторно увійдіть в налаштуваннях телефону, в менеджер додатків та натисніть тепер «Очистити дані». Далі – знову спробуйте оновити Viber.

Цікаво: Названо можливості Viber по визначенню геолокації користувача.

Чому додаток не хоче працювати на Wi-Fi

Є деяке налаштування Viber, яке відправляє додаток у режим сну та не дає змоги йому підключатися до Wi-Fi. Цю функцію програма встановлює за замовчуванням.

Щоб вивести Viber з цього стану та змусити його «бачити» мережу Wi-Fi, зверніться до налаштувань додатку. У них відкрийте розділ «Загальні», опція «Політика сну Wi-Fi». Додаток запропонує Вам два варіанти – «Завжди підключений» та «Політика сну Wi-Fi». Оберіть перший стан Viber та зробіть його активним. Наразі проблема має бути вирішеною.

Проблема з непрацюючим робочим столом Viber на комп’ютері

Для успішної роботи комп’ютерної версії Viber, Вам необхідні такі порти TCP та UDP – 5245, 4244, 5243, 7985, 80, 443. Для того, щоб їх відкрити, скористайтеся запропонованим нижче алгоритмом дій:

  • Увійдіть в «Панель керування» Вашого ПК та відшукайте «Брандмауер Windows».
  • У ньому відкрийте «Розширені налаштування».
  • Зліва з’явиться таблиця «Правил вхідного доступу». Натисніть всередині неї «Нове правило» для того, щоб відкрився «Майстер».
  • Ви створюєте нові правила для вхідних запитів. Для цього, в «Майстрі» натисніть «Порт» і «Далі».
  • Тепер Ви маєте змогу обрати TCP та ввести, описані вище, порти. Після цього натисніть «Далі».
  • Наступний крок – клавіша «Дозволити підключення».
  • Продовжуйте налаштування до кінця у «Майстрі» і назвіть їх пізніше «Viber».
  • В кінці натисніть «Готово». Ви створили нові правила для вхідних запитів. На цьому все – Ваші порти відкриються.

Аналогічно налаштуйте UPD у «Майстрі створення нових правил для входу», обравши її лише в NIRL.

Надіємось, що наші поради по вирішенню проблем із додатком Viber, були для Вас пізнавальними та стали у нагоді. Як бачите, в деяких випадках, потрібно трохи більше знати про налаштування програми для коректної її роботи. Щоб відшукати рішення в складніших випадках, рекомендуємо звертатись до служби підтримки клієнтів Viber – вона дієва і завжди допоможе з вирішенням проблеми. Краще, щоб Ваш додаток працював завжди безперебійно, та Ви могли весь час бути на зв’язку зі своїми близькими та друзями.

Цікаво: Українцям розповіли, як відновити Viber після видалення та чи можна відновити історію переписки.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Названы приложения, которые защитят вас от кражи личных данных с смартфона

Стаття доступна українською...Мы живем в такое время, что пребывание в сети считается нормой и если человек не зарегистрирован в...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -