Home Новини сучасних технологій Названо найочікуваніші нововведення, які хочеться побачити в смартфонах 2021 року

Названо найочікуваніші нововведення, які хочеться побачити в смартфонах 2021 року

0

Про смартфони і їхні функції можна говорити безкінечно довго, а якщо заходить мова про нововведення, то тим більше. Як показує практика останніх років, багато провідних виробників патентує різноманітні нові варіанти дизайну смартфонів, нові функції та можливості та багато іншого. З іншої сторони, введення цих розробок в нові смартфони відбувається досить повільно. Тому, щоб полегшити виробникам смартфонів варіанти комплектацій своїх пристроїв, сьогодні буде названо найочікуваніші нововведення, які хочеться побачити в смартфонах 2021 року.

Не можна говорити, що прогрес в сфері смартфонів відсутній, оскільки це буде брехнею, але все відбувається не настільки жваво, як раніше. Так, смартфони почали отримувати підтримку 5G, нові форм-фактори і багато іншого, але воно все ніяк не виходить в маси. Для прикладу, стандарт USB Type-C, який вже присутній на ринку досить давно, ніяк не може стати міжнародним стандартом. Добре, я відволікся від основної теми — найочікуваніші нововведення. Ловіть перелік нижче.

1. Підекранні селфі-камери

Так, ви скажете, що в продажі вже доступний пристрій з такою камерою - ZTE Axon 20 5G. Давайте відверто, якість фото зроблених на підекранну камеру просто “вражає”, оскільки її реалізували недоопрацьованою. Зображення на цій камері виходять мягко кажучи жахливі і таке відчуття, що вони були зроблені на смартфонах минулого десятиліття.

Як нам відомо, багато провідних виробників смартфонів активно працюють над цією технологією, тому очікуємо, що цього року вийде смартфон, який запропонує вдосконалену технологію підекранної камери.

2. Більше нових форм-факторів

Так, це те, чого зараз не вистачає в нових смартфонах, оскільки один дисплей вже не цікаво і не актуально. Для прикладу можна взяти останні смартфони від Самсунг – Z Flip і Z Fold. Так, такий форм-фактор смартфонів не новинка, але він вже освіжив ринок смартфонів. Вже відомо, що Apple також працює над таким виглядом своїх майбутніх iPhone.

Також відомо, що активно над новими формами працюють в Oppo, Xiaomi, Huawei і LG. Ще декілька слів стосовно LG: це напевно єдина компанія, яка не боїться експериментувати з дизайнами своїх смартфонів, оскільки вони кожного року випускають щось ексклюзивне, але більшість людей не оцінюють їхніх старань, оскільки хочуть стандартні дисплеї і форми. Надіємося, що в LG ще вийдуть цікаві смартфони і вони підуть в народ.

3. Надзвичайно швидкі зарядки для смартфонів

Знову ж таки, швидкість зарядки постійно зростає, і, на мій погляд, можливість повністю зарядити свій смартфон приблизно за 30 хвилин (або навіть менше) є лише найкориснішим і практичним нововведенням з усіх них. Минулого року Xiaomi показала свою технологію зарядки Mi Charge Turbo 100 Вт, повністю зарядивши телефон всього за 17 хвилин!  Також ходять чутки, що Xiaomi, працює над приголомшливим рішенням із швидкою зарядкою на 200 Вт + для майбутнього телефону. Схожими розробками займаються і в Samsung. Нещодавно вони представили пару нових контролерів живлення Type-C (PD) підтримуючи потужність до 100 Вт, натякаючи, що компанія не дозволить китайським виробникам так легко виграти цю. 

Якщо говорити простіше, то варто очікувати, що зарядні пристрої потужністю 100 Вт і більше зможуть стати новим стандартом в 2021 році.

4. Дисплеї MicroLED

Дисплеї MicroLed це напевно найочікуваніше, що тільки може статися з майбутніми смартфонами. Вже досить давно ходять чутки, що компанія Apple працює над такими дисплеями для своїх смартфонів, але поки результатів нема, або нам про них не повідомляють.

Головною відмінністю MicroLed від OLED є їхня довговічність, відсутність вигорання, більше яскравості. Якщо ми отримаємо такі дисплеї на смартфонах, то користувацький досвід покращиться в багато разів.

А чого Ви очікуєте від майбутніх смартфонів? Які нововведення були б для Вас корисними, а які зайвими. Повідомте нас за цим посиланням і ми доповнимо статтю вашою ідеєю та побажанням.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version