Home Новини сучасних технологій Названо найпопулярніші схеми обману українців в салонах стільникового зв’язку

Названо найпопулярніші схеми обману українців в салонах стільникового зв’язку

0

Вже давно відомий факт, що нас можуть обманути на кожному кроці, особливо це стосується тих, хто шукає швидкої наживи. Як і всюди, мобільні оператори, а саме їхні фірмові магазини, також можуть дійти до звичайного обману своїх покупців. Невідомо, чи це ініціатива “зверху”, чи особисто консультантів-продавців. Зараз же буде названо найпопулярніші схеми обману українців в салонах стільникового зв’язку.

Напевно, найпопулярнішим обманом можна вважати схему з “неправильними цінниками”. Зазвичай, коли ви вибираєте собі новий смартфон, заходите в фірмові магазини стільникового зв’язку, оскільки вибір там достатній, та й такі салони легко доступні для більшості українців. На жаль, дуже часто буває, що ціна в салоні відрізняється від заявленої в інтернет-магазині компанії. Щоб захистити себе від такого шахрайства, уточніть ціну в інтернет-магазині і тільки потім дивіться на ціни в салонах.

Якщо ціна буде сильно відрізнятися, рекомендуємо уточнити в персоналу причину такого завищення цін. В гіршому випадку, замовляйте дешевше смартфон в інтернет-магазині.

Наступний обман пов’язаний із “новими смартфонами”, які вже були у використанні співробітників салону. Таке відбувається досить часто — працівники беруть в оренду новенький смартфон, а через деякий час повертають його знову на полиці і продають як новий смартфон.
Перед покупкою рекомендуємо добре оглянути смартфон на ознаки вживаності. Якщо такі були знайдені, то повідомляєте адміністратора салону, або пишіть скарги в головний офіс оператора стільникового зв’язку.

Продаж особистих даних третім особам також можна віднести до найпопулярнішого обману зі сторони співробітників салону стільникового зв’язку. Досить часто, недобросовісні працівникі салонів мають справи з шахраями, які збирають базу даних користувачів для подальшого використання в своїх цілях. В даному випадку, шахраї зв’язуються з потрібними людьми і за окрему плату отримують необхідні дані.

Захиститися від цього надзвичайно важко, оскільки відслідкувати того, хто продав ваші дані досить важко.

Ще одна популярна схема обману українців заключається в тому, що працівники салону, при покупці нового смартфона, встановлюють на нього непотрібні додатки. В кращому випадку, ви видалите їх і все. В гіршому випадку, вони можуть встановити додатки, за які буде стягуватися плата і ви можете не зразу це помітити.

Останнім найпопулярнішим видом шахрайства можна назвати підключення непотрібних послуг на вашу сім-карту. За той час, поки ваш смартфон на ремонті, або ж на нього клеять захисну плівку, недобросовісні працівники можуть підключити вам багато послуг оператора мобільного зв’язку, за які буде стягуватися певна сума.

Найголовніше, що можна взяти із цих найпопулярніших видів обману, це те, що в будь-якому випадку, будьте уважні з тими людьми, яким віддаєте свій смартфон. Не давайте себе обманути.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version