Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківських карт

Названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківських карт

0

Безпека банківських рахунків зараз неймовірно важлива, особливо враховуючи активність хакерів та різноманітних шахраїв. Якщо ми зазвичай називаємо способи захисту банківського рахунку та власних коштів, дотримання яких суттєво допоможе зберегти ваші кошти в цілісності, то зараз буде названо найпопулярніші способи крадіжки даних банківських карт.

Для початку нагадаємо, що захист банківської картки починається в першу чергу з вас, оскільки недотримання елементарних правил збереження конфіденційної інформації, негативно вплине на загальний захист вашого банківського рахунку. Для прикладу, ви розголошуєте всі реквізити банківської картки стороннім людям і у вас викрадають з неї кошти, в такому випадку, ваш банк вам не поверне ваші кошти.

Тепер повертаємось до способів крадіжки даних, які використовують хакери. В даному випадку, варто відмітити три найпопулярніші способи, якими вони користуються, щоб викрадати дані.

  1. Злом системи зберігання

Найчастіше можна почути про те, що хакери використовують цей спосіб для викрадення необхідних даних. Стверджувати, що саме цей спосіб найпопулярніший не будемо, оскільки він досить складний в технічному плані.
Причиною цього є те, що практично всі банківські установи використовують шифрування цих даних, а для їхнього злому необхідно потратити не тільки багато часу, а ще й використовувати додаткові інструменти.

  1. Інсайдерська інформація

Ми плавно перейшли до другого способу, який найбільш логічний, оскільки для отримання конфіденційної інформації таким способом, затрати часу набагато менші, а результат кращий.

В даному випадку, зловмисники знаходять людину (співробітника банку), яка має доступ до незашифрованих даних і за окрему плату, вона передає хакерам всю необхідну інформацію.

  1. Проміжний

Даний спосіб полягає в перехопленні даних під час здійснення онлайн платежів.
Для прикладу може підійти підтвердження операцій за допомогою смс. Хакери вже давно навчилися перехоплювати такі повідомлення. Зараз вони можуть списати гроші з картки, не маючи доступу до смартфона і підтверджуючих смс.

Скажемо так, зараз захистити себе та свої рахунки від хакерів неймовірно складно, але дотримуючись правил безпеки в користуванні банківською карткою (які вам повідомляли у вашому банку), ви максимально ускладните хакерам доступ до своїх грошей.

Також нещодавно стало відомо, яка оптимальна кількість банківських карт потрібна користувачеві для задоволення усіх своїх потреб.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version