Home Новини сучасних технологій Названо найкращі водонепроникні флагманські смартфони в 2021 році

Названо найкращі водонепроникні флагманські смартфони в 2021 році

0

Колись найкращими водонепроникними телефонами були потворні, міцні телефони. На сьогоднішній день вони є елегантними пристроями, які можуть відштовхувати воду і навіть бути зануреними в воду без проблем. І багато хто з найпопулярніших смартфонів, що зараз доступні, мають певний ступінь водостійкості. Сьогодні ми підготували список, де було названо найкращі водонепроникні флагманські смартфони в 2021 році. Спочатку поговоримо про водонепроникність.

Володіння водонепроникним телефоном означає, що ви можете знімати фотографії біля басейну або користуватися слухавкою під дощем, не боячись її пошкодження. Шукайте рейтинг IP67 або IP68 – обидва означають, що пристрій може витримати занурення у воду протягом 30 хвилин на різній глибині.

Звичайно, немає такого поняття, як ідеально водонепроникний телефон. Кожен пристрій у цьому списку – і, справді, кожен смартфон, який сьогодні можна придбати, який вважається водостійким – має певний рейтинг ІР, який передає ступінь захисту від проникнення. Перший цифровий з рейтингом IP із захистом від пилу – “6” означає, що телефон не захищає від пилу, що є стандартним для наших днів, тоді як другий стосується рідин. Ви хочете шукати принаймні “7” для позначення водостійкості. Все, що нижче, що може означати, що пристрій витримує бризки води та бризки, але не занурення.

Усі останні флагмани від Apple і Samsung є водостійкими, включаючи нещодавно випущений модельний ряд Galaxy S21. У випадку з іншими виробниками це трохи змішана суміш, де тест проходять лише певні моделі. Тим не менше, один із варіантів у нашому списку, обов’язково буде відповідати вашим потребам.

1. iPhone 12 Pro Max

Названо найкращі водонепроникні флагманські смартфони в 2021 році

Незалежно від того, купуєте ви iPhone 12 Pro Max або заощаджуєте декілька тис грн і купуєте iPhone 12 Pro, замість цього ви отримаєте вбудований захист від останніх моделей iPhone Pro від Apple. Компанія підвищила водонепроникність обох телефонів, дозволивши їм витримувати 6 метрів води протягом 30 хвилин - покращення в порівнянні з 4-метровими водонепроникністю, якими користувалися попередні iPhone. Новий дисплей Ceramic Shield в лінійці iPhone 12 забезпечує в чотири рази більшу стійкість до падіння попередніх екранів iPhone.

Окрім поліпшеної довговічності, лінійка iPhone 12 краща навколо, а iPhone 12 Pro Max стоїть на чолі сімейства. У нього найкраща камера, яку ми бачили в iPhone. Він також забезпечує високу продуктивність завдяки чіпсету A14 Bionic, а також працює з мережами 5G.

2. iPhone 12

IPhone 12 і iPhone 12 mini можуть коштувати набагато дешевше, ніж моделі iPhone 12 Pro від Apple, але Apple не скупилася на довговічність у своїх менш дорогих телефонах. Як і iPhone 12 Pro та Pro Max, iPhone 12 витримує занурення у 6 метрів води протягом 30 хвилин. І він також має той самий дисплей Ceramic Shield, який збільшує шанси вашого телефону пережити падіння.

В іншому випадку ви можете очікувати найвищої продуктивності від чіпа A14 Bionic, і він створює чудові фотографії, незважаючи на відсутність телеоб'єктива, який ви знайдете на моделях iPhone 12. Якщо ми маємо скаргу на iPhone 12, це незначний час автономної роботи телефону, який ми пояснюємо вимогами підключення 5G. В іншому випадку Apple створила ще один гарний - і довговічний - пристрій в iPhone 12.

3. iPhone 11

IPhone 11 має рейтинг IP68, як і його попередник iPhone XR. Але Apple покращила довговічність iPhone 11, зробивши його здатним витримувати 2 метри води протягом 30 хвилин у порівнянні з рейтингом iPhone 5R (близько пів метра). Ось чому iPhone 11 все ще є одним з найкращих водонепроникних телефонів, навіть якщо він не може відповідати довговічності нових моделей iPhone 12. 

IPhone 11 Pro та 11 Pro Max розраховані на воду до 4 метрів, але в іншому випадку iPhone 11 забезпечує однакову загальну продуктивність за сотні доларів менше завдяки своєму швидкому процесору A13 Bionic. IPhone 11 також пропонує багато тих самих чудових функцій фотозйомки, що роблять його більш дорогі брати та сестри, незважаючи на те, що у них на один об'єктив камери менше .

4. Samsung Galaxy S21 Ultra

Як і інші флагмани Galaxy, Samsung Galaxy S21 Ultra має водонепроникність IP68, тому ви можете без проблем "купати" його до 1,5 м води. Але справжня цінність цього смартфона полягає в інших його функціях - це перший телефон поза лінійкою Galaxy Note, який підтримує S Pen від Samsung. Ви також знайдете два телефото-об'єктиви на задній панелі Galaxy S21 Ultra, які допоможуть вам захопити більше деталей при збільшенні знімка.

6,8-дюймовий екран AMOLED пропонує динамічну частоту оновлення, яка регулюється залежно від того, що ви робите - прокрутка веб-сторінок може збільшити частоту оновлення до 120 Гц, наприклад, для більш плавного використання. Телефон може прослужити до 11,5 годин на нашому тесті акумулятора, хоча ми отримали такий результат із вимкненою адаптивною швидкістю оновлення на дисплеї.

Коротше кажучи, для шанувальників Android це найкращий водонепроникний телефон для придбання не лише завдяки своєму рейтингу IP68, але й усім іншим, що може зробити Galaxy S21 Ultra.

5. Samsung Galaxy S20 FE

Всі поточні флагманські телефони від Samsung - від Galaxy S20 FE, до Galaxy S20 , Galaxy S20 Plus і Galaxy S20 Ultra -отримали IP68 захист від води на рівні 1,5 метра. Це менше, ніж 2 метр, запропоновані найдешевшим iPhone 11 від Apple, хоча цього все одно повинно бути достатнім для більшості людей.

Але, звичайно, у лінійки Galaxy S20 є ряд інших вартих уваги функцій, крім часу автономної роботи, таких як підключення 5G, вражаючий екран 120 Гц та система камер з багатьма об'єктивами, яка є більш універсальною, ніж система з трьома об'єктивами в iPhone 11 Pro ( навіть якщо це не завжди робить кращі фотографії).

Раніше найбільшим недоліком серії S20 від Samsung було те, що вона була дуже, дуже дорогою - особливо S20 Plus і S20 Ultra - хоча Galaxy S20 FE це змінив, пропонуючи шлях до доступної водостійкої преміальної трубки Galaxy менш ніж за 19 000 грн. Це навіть дешевше, ніж нещодавно анонсований Galaxy S21 від Samsung , який коштує 27 тис грн і має таку ж водонепроникність IP68, що й інші флагмани Samsung. 

6. OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro є кількома віхами для китайського виробника телефонів. Це перший телефон від компанії, який рекламує водостійкість та бездротову зарядку з рейтингом IP. І хоча попередні пристрої OnePlus рекламували неофіційний захист від вологих речей (щоб не збільшувати їх витрати), OnePlus 8 Pro робить крок далі, забезпечуючи покупцям такий самий спокій, якого вони очікували б, купуючи телефон від Apple або Samsung.

Як і лінійка Galaxy S20, OnePlus 8 Pro отримав захист на 30 хвилин із зануренням максимум 1,5 метра. Але крім його довговічності, ми також цінуємо його чудовий OLED-екран на 120 Гц, надшвидку бездротову зарядку та високі показники продуктивності завдяки поєднанню швидкого чіпсета Snapdragon 865 та 12 ГБ надшвидкої оперативної пам'яті LPDDR5. Насправді, ми вважаємо його одним із найкращих телефонів Android на ринку на даний момент - і його варто подивитися будь-яким потенційним покупцям.

7. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

За ціною 41 тис грн Samsung Galaxy Note 20 Ultra, безумовно, не є пристроєм, який вам з будь-якої причини потрібно буде замінити. На щастя, як і всі інші преміум-пристрої Samsung від Samsung (а також дешевший Galaxy Note 20 , який коштує біля 30 тис ), Note 20 Ultra має водонепроникність IP68, побудований для занурення у воду до 1,5 метра максимум на 30 хвилин.

Особливо вражає те, що Note 20 Ultra містить масивний отвір у ньому, щоб утримувати S Pen в стороні, і зазвичай ви очікуєте, що це буде слабким місцем проти пошкодження водою. Той факт, що Samsung пішов на додаткові проблеми, щоб зробити Note 20 таким же міцним, як і Galaxy S20, не жертвуючи стилусом, заслуговує на похвалу.

Смартфон також включає новий матеріал Corning Glass Glass Victus, який крім розбиття краще захищений від подряпин. 

8. Samsung Galaxy S21

Смартфон Galaxy S21 починається з 27 тис грн, але оснащений адаптивним дисплеєм та системою на чіпі Snapdragon 888, як і інші, більш дорогі опції S21.

Так само важливо, що Samsung не пропускає водонепроникність завдяки Galaxy S21 початкового рівня. Як і більш дорогі версії цього телефону, S21 може витримати занурення у воду на 1,5 метра до 30 хвилин. Це особливо цінна функція, враховуючи нижчу ціну Galaxy S21. 

9. iPhone SE (2020)

Новий iPhone SE другого покоління оснащений блискавично швидким процесором A13 Bionic від флагманських айфонів 2019 року в корпусі iPhone 8. І оскільки він отримує перероблений дизайн iPhone 8, він також виграє від водонепроникності iPhone 8. Цей телефон побудований за специфікацією IP67, тобто він може витримувати занурення в воду на 1 метр протягом півгодини.

Це може здатися не надзвичайно вражаючим порівняно з іншими пристроями у цьому списку, які трохи захищеніші від рідини. Але те, що робить iPhone SE водостійкістю таким особливим, це вигідна ціна телефону. За ціною 15 тис грн iPhone SE є найдешевшим водонепроникним телефоном із рейтингом IP, який ви можете придбати. Він також підтримує бездротову зарядку та дизайн із алюмінію та скла, що робить його надзвичайно преміальним у порівнянні з телефонами Android з аналогічними цінами. Навіть Google Pixel 4a , ще один з найкращих дешевих телефонів , не має як рейтингу IP, так і можливості бездротової зарядки.

10. Google Pixel 5

Pixel 5 істотно не покращує водонепроникність IP68 своїх попередників, але все-таки він є одним з найкращих водонепроникних телефонів, оскільки може витримати занурення у 1,5 метра води. 

Pixel 5 оснащений 6-дюймовим OLED-екраном 90 Гц та системою задньої камери з подвійним об'єктивом. Додатковий знімач на задній панелі - це 16-мегапіксельна ультраширокоформатна, яка замінює телефото у минулорічній моделі, хоча високоякісний цифровий зум Super Res все ще підтримується.

Pixel 5 втрачає радіолокаційну технологію Soli Motion Sense та 3D Face Unlock від Pixel 4, але отримує набагато більший заряд акумулятора, який більшість користувачів напевно оцінюють щодня. Крім того, Pixel 5 підтримує мережі 5G як у своїх частотах до 6 ГГц, так і в міліметрових хвилях, хоча процесор Snapdragon 765G всередині останнього флагмана Google не зовсім пропонує продуктивність флагманського калібру.

Варто зазначити, що Pixel 4a 5G коштує на 200 доларів дешевше і має той самий процесор і камери, що і Pixel 5, хоча йому особливо не вистачає водостійкості.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version