Home Новини сучасних технологій Названо основні ознаки того, що на вашому смартфоні є прослушка

Названо основні ознаки того, що на вашому смартфоні є прослушка

0

Протягом останнього десятиліття, кількість користувачів смартфонів стрімко збільшується і через це, питання прослушки через смартфон все частіше хвилює багатьох людей. Якщо ви також хвилюєтеся за таку ймовірність, то зараз буде названо основні ознаки того, що на вашому смартфоні є прослушка. Для початку назвемо способи, якими відбувається прослушка.

Прослуховувати ваш смартфон можна декількома способами, а саме за допомогою спеціального обладнання, за допомогою якого можна розшифровувати радіосигнал. Зазвичай, таке обладнання використовується спецслужбами.

Також прослушка може виконуватися за допомогою додаткового обладнання на вашому смартфоні, яке візуально практично неможливо помітити, оскільки його ховають під кришкою смартфона.

Наступний спосіб прослушки можливий через мобільного оператора зв'язку і ним користуються тільки правоохоронні органи і тільки при умові, якщо в них є всі необхідні дозволи для стеження.

І останній спосіб - за допомогою вірусу. Це напевно один із найпоширеніших способів, оскільки у випадку виявлення стеження, важко відстежити того, хто стежить. Розповсюджуються такі віруси через різноманітні заражені додатки.

Ознаки прослуховування

В більшості випадків, виявити прослуховування, яке виконується за допомогою перших трьох способів досить складно, оскільки явних ознак цього ви не помітите. Раніше існував міф (а можливо й ні), що при підключенні до розмови третіх осіб, починаються проблеми із зв'язком, з'являються посторонні звуки і тому подібне. В даному випадку, із сучасними смартфонами та новими стандартами зв'язку, таких ознак ви не помітите. В більшості випадків, проблеми із зв'язком сигналізують саме про поганий зв'язок.

Тепер стосовно вірусів на смартфоні. В даному випадку, щось не ладно із смартфоном можна виявити, оскільки вірус, який би він не був, все рівно вірус і робота системи смартфона однаково змінюється. При прослуховуванні смартфона за допомогою вірусів, ознаки будуть наступні:

  • швидке розряджання смартфона
  • повільна робота смартфона
  • складно додзвонитися до когось і прийняти дзвінок від когось

Якщо ви спостерігаєте хоча б щось із вище перерахованого, то перевірте свій смартфон на віруси. Також перевірте, які дозволи доступні для додатків. Якщо якийсь додаток, який ви раніше не використовували, або який не повинен мати доступ до мікрофона, має його, то видаліть його.

Також не забувайте, що просто так ніхто не буде вас прослуховувати. В більшості випадків, прослуховування відбувається тільки по відношенню важливих людей, громадських діячів, політиків та інших людей, які відіграють важливу роль в житті країни.

Також нещодавно було названо 5 додатків, які допоможуть виявити стеження за вами на Android-смартфоні.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version