Home Новини сучасних технологій Названо особливості Android-смартфонів, яких бракує в Apple iPhone

Названо особливості Android-смартфонів, яких бракує в Apple iPhone

0

Практично всі чули, знають або навіть приймали участь в суперечках стосовно того, які смартфони кращі – на Android чи на iOS. Сперечатися і доводити чий смартфон краще, потужніше і швидше ми зараз не будемо, оскільки порівнювати досить складно, особливо, якщо врахувати різноманіття смартфонів під управлінням OC Android. Зараз же спробуємо порівняти ці дві операційні системи, а саме буде названо особливості Android-смартфонів, яких бракує в Apple iPhone.

Як ми писали вище, суперечок на тему "крутості" операційних систем та смартфонів достатньо. Також часто можна зустріти відгуки власників Android-смартфонів, які перейшли на iPhone, і навпаки. Найчастіше, ті, що перейшли на iPhone відмічають, що смартфони під управлінням iOS дещо швидші за Android-смартфони, але найчастіше можна почути те, що користувачам iOS не вистачає деяких функцій, які були доступними або ж працювали краще на Android, ніж на iOS. Серед таких функцій варто відмітити наступні.

Відкат додатків на Android

Багато користувачів відмічають те, що можливість встановлювати додатки на смартфон не з офіційного магазину дуже зручна особливість Android-смартфонів. Особливо це стосується тих випадків, коли оновлення певного додатку вийшло "криве" і він просто перестав працювати.

Якщо ви користуєтесь iOS, то вам прийдеться очікувати на офіційне оновлення з сторони розробника, а до тих пір, користуватися додатком ви не зможете. В той же час на Android-смартфонах з цим простіше, ви просто завантажуєте попередню версію додатку і користуєтесь ним до тих пір, поки розробники не випустять оновлення, яке виправить всі баги додатку.

Автономність Android-смартфонів краще, ніж в iPhone

Хоча ця тема підпадає під "суперечки", але багато колишніх власників Android-смартфонів відмічають те, що при користуванні iPhone (навіть нових), їм не вистачає автономності.

Особливо на це звертають увагу ті користувачі, які раніше користувалися смартфонами з акумуляторами 4000 мАг і більше.

Оптичний зум

Наступна претензія новоспечених користувачів iPhone це відсутність оптичного зуму, оскільки такою фішкою обладнані тільки топові версії iPhone (12 Pro та 12 Pro Max). Більшість незадоволені тим, що Android-смартфони, та ще й не з топових, обладнують таким зумом, а в iPhone це фішка преміум класу.

Також багато хто скаржиться на те, що в порівнянні з Android, в iPhone набагато слабше оптичний зум і він навіть близько не дотягує до тих, якими оснащують майже топові Android-смартфони.

Оновлення Android та iOS

Це досить цікавий пункт, оскільки основна фішка всіх пристроїв Apple полягає саме в оновленнях, а точніше в тому, що вони їх отримують довго. З певної сторони це справді добре, але з іншої сторони, Google ставиться до оновлень більш відповідально, оскільки вони випускають оновлення не тільки для операційної системи, а ще й патчі безпеки, оновлення для додатків і тому подібне. Фактично, Google випускає оновлення частинами і тільки тоді, коли виникає необхідність.

Apple же, для того щоб випустити певне виправлення, необхідно випускати повне оновлення для iOS, оскільки їхня операційна система влаштована не так, як в Google. Очікувати на те, що Apple також розділить свою операційну систему таким чином, не варто.

Безконтактні платежі

Практично всі нові користувачі iPhone відмічають те, що сервіс безконтактних платежів Google Pay працює набагато краще, ніж Apple Pay. І мова тут йде не про якусь функціональність, а саме про швидкість та стабільність роботи.

Досить мало кориcтувачів Android скаржиться на Google Pay, оскільки проблеми з ним виникають дуже рідко і зазвичай вони вирішуються дуже швидко (по тій причині, яку ми описували вище).

Також нещодавно стало відомо, що Android 12 буде ідеально підходити для мобільних ігор.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version