Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Українцям розповіли, чи існує небезпека отримання переказів на банківську карту ПриватБанку

Українцям розповіли, чи існує небезпека отримання переказів на банківську карту ПриватБанку

0

Останнім часом все більше дезінформації з’являється стосовно державного ПриватБанку, все більше клієнтів бояться зберігати свої гроші в цьому банку, аргументуючи це тим, що податкова бачить кожен рух коштів на рахунку і тому подібне. Найбільше, за що бояться клієнти Приватбанку, так це за грошові перекази, а саме через те, що їх можуть заблокувати в будь-який момент і тому подібне. Зараз же розповімо чи існує небезпека отримання переказів на банківську карту ПриватБанку і назвемо найпопулярніші страхи українців.

ПриватБанк державний і податкова бачить весь рух особистих коштів

Заперечувати, що він державний, ніхто не буде, а от те, що податкова "все бачить" можна заперечити. В першу чергу варто не забувати, що політика ПриватБанку стосовно своїх клієнтів не змінилася, навіть після зміни власників. Той факт, що він державний, не відкриває доступ податковій до особистих рахунків.

Податкова може зробити запит в ПриватБанк, для отримання детальної інформації про рахунок певного клієнта, але тільки у випадку, якщо клієнта буде запідозрено в чомусь і тільки при умові, що запит буде робитися із всіма необхідними офіційними дозволами. В іншому випадку, ваш особистий рахунок бачить тільки банк і ви.

Фінансовий моніторинг блокує кошти клієнтів ПриватБанку частіше, ніж в інших банках

В даному випадку це також сумнівне твердження, оскільки фінансовий моніторинг проводиться в першу чергу банком. Банк таким чином перестраховується від можливих проблем із законом, через те що пропустив фінансування тероризму або ж дозволив відмивання коштів. Якщо Приватбанк впевнений в тому, що клієнт отримує сумнівний переказ, то він його "заморожує" для подальшого роз'яснення з клієнтом. Якщо клієнт не зміг підтвердити надходження коштів, то справа відправляється далі і Приватбанк більше в цьому не приймає участі.

Стосовно того, що клієнтів ПриватБанку частіше блокують, то тут причина тільки в тому, що ним користується велика кількість клієнтів і набагато більше, ніж в інших великих банках.

ПриватБанк блокує та "краде" перекази

Також часто можна зустріти такі твердження. На ділі, ПриватБанк не буде блокувати жоден переказ, якщо не буде сумніватися в його легальності.Стосовно викрадення переказів, то тут можливий випадок тільки з автоматичним списання заборгованості і це тільки при умові, що буде судове рішення про примусове стягнення заборгованості з клієнта (боржника).

Так, можливі випадки, що якийсь переказ "загубився" в системі, але тут варто не забувати, що це може трапитися як з технічних причин, так і через людський фактор. В будь-якому випадку, гроші просто так нікуди не зникнуть.

Який можна зробити з цього висновок? Найперше, це те, що відправляти та отримувати перекази в ПриватБанку безпечно. Особливо нема чого хвилюватися тим, хто працює з ним офіційно і не займається неофіційною підприємницькою діяльністю. В інших випадках, ПриватБанк, як і інший банк, може вільно заблокувати переказ та розірвати контракт з клієнтом.

Також нещодавно було названо причину, чому клієнти ПриватБанку найчастіше страждають від шахраїв.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version