Home Новини сучасних технологій Названо основні переваги моноблока перед ноутбуками і стаціонарними комп’ютерами

Названо основні переваги моноблока перед ноутбуками і стаціонарними комп’ютерами

0

Ще кілька десятків років тому, слово «комп’ютер» було новинкою, не кажучи про сам пристрій, пізніше в обіг населення ввійшло інше слово – «ноутбук». Ці електронні машини були інноваційними новинками, які значно полегшували роботу людей у багатьох галузях праці. Зараз нікого вже не здивуєш ні комп’ютером, ні ноутбуком, адже більшість моделей цих пристроїв доступні для придбання пересічному громадянину. Кожен сам може вибрати ту модель, яка влаштовує його по ціні та функціонуванні.

Цікаво: Названо 5 випадків, коли не рекомендується перезавантажувати або вимикати комп’ютер.

Проте, технології не стоять на місці, і віднедавна компанії, які виробляють комп’ютерну техніку почали випускати новий продукт, який є симбіозом стаціонарного настільного комп’ютера та ноутбука – це моноблоки ("All In One").

Моноблоки стають все більш популярними серед бувалих користувачів комп’ютерної техніки і складають гідну конкуренцію своїм «предкам»: персональним комп’ютерам та ноутбукам завдяки своєму комплексному функціоналу. Основною перевагою даного пристрою є його компактність, про те не тільки це збільшує попит на ці системи.

Якщо Ви в пошуках пристрою, який поєднує в собі невеликий розмір, який зручно переносити і потужність якого забезпечить виконання робочих, навчальних завдань або дозволятиме без затримок і підвисання грати в ігри, то сміло можете купляти моноблок. Крім того, його плюсом є те, що він не займає багато місця і не має великої кількості дротів, а якщо потрібно приєднати до моноблока той чи інший пристрій, то це можна зробити бездротовим способом, синхронізуючись завдяки Wi-Fi чи Bluetooth.

У моноблоках є одна особливість – всі комплектуючі програми не можливо потім оновити, це в деяких випадках може дуже ускладнити роботу пристрою, адже з кожним днем виходять оновлення тих чи інших додатків та програм, а модернізувати свій пристрій під нововведення буде неможливо. Через це гарантію виробники дають на весь пристрій, а не окремі його частини, як це роблять для стандартних ПК.

Цікаво: Названо 4 мінуси покупки “готового” комп’ютера.

Підсумовуючи все вищесказане, хочемо сказати про основні переваги комп’ютера-моноблока:

  • моноблок займає мало місця і його комплектуючими частинами є клавіатура та мишка;
  • відсутність великої кількості дротів, тим більше, що можна використовувати в роботі бездротову мишку і клавіатуру. Залишається тільки один дріт, з допомогою якого відбувається підзарядка самого пристрою;
  • деякі моделі моноблоків можуть реагувати на дотик пальців до екрану, тобто пристрій можна використовувати як планшет;
  • комп’ютер-моноблок може похвалитися тим, що в ньому вбудовано акустичну систему, що значно покращує звучання улюбленої музики, відео та кінофільмів;
  • блоки живлення моноблоків також зазнали видозмінення, зараз їх переважна більшість випускається без вентиляторів, що значно покращує їх функціонування – вони працюють безшумно, не нагріваються та менші за розміром, аніж блоки ПК.

Цікаво: Відомо, для чого всередині комп’ютера потрібна батарейка.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version