Home Новини сучасних технологій Відомо, що входить в комплектацію розумного будинку

Відомо, що входить в комплектацію розумного будинку

0

Думаю, що вже через десяток років багато хто зможе дозволити собі встановлювати елементи розумного дому в своєму будинку. Адже, творці технічного прогресу продовжують дивувати і не думають зупинятись на досягнутому.

Розумний будинок цікавить мене уже довгий час. І я хочу поділитись своїми спостереженнями та думками про його переваги і комплектацію. До речі, уже зараз можна придбати деякі прилади за ціною від 100 - 200 грн.

Уявіть, як комфортно за допомогою свого телефону або голосової команди поставити будильник чи вимкнути освітлення. Метою розумного дому є зручне керування приладами чи технікою без участі людини.
Окрім цього, повністю укомплектований розумний будинок має безліч можливостей. А саме:

Контроль над кліматом у будинку. Система регулює роботу радіаторів, теплої підлоги та кондиціонера. У великих будівлях також можливе встановлення електронних карнизів, які за потреби опускають чи піднімають жалюзі.

Відеонагляд дозволяє навіть за відсутності хазяїна вдома, отримувати інформацію про виявлений сторонній рух чи шум на телефон. А якщо в двері подзвонили, то на екрані одразу видно відвідувача. Спостереження ведеться як всередині будинку, так і зовні.

Цікаво: В Шотландії розпочнуть опалювати будинки за допомогою нової технології.

Надійна система захисту посилає сигнал на ваш смартфон або агентству охорони, якщо датчики виявлять рух, зафіксують дим чи протікання. Те, кому саме прийде сповіщення, можна налаштувати.

Для техніки, яка не обладнана цифровими можливостями, придумали розумні розетки. В розумному домі побутові прилади працюють завдяки управлінню з смартфона. Нам уже знайомі смарт чайники, - пилососи, - зволожувачі повітря.

Управління телевізором чи програвачем за допомогою голосу придумане давно. Дуже зручно, замість довгих пошуків пульта, вимкнути гучність з допомогою свого гаджета або голосовою командою.

Для контролю над освітленням вистачить купити розумну лампочку чи цоколь. Тоді ваш освітлювальний прилад також стане розумним.

Сьогодні нам знайомі понад 13 повністю укомплектованих розумних будинків. Серед них: розумний будинок Яндекс, Google Home, Xiaomi Mi Home, Ростелеком, Rubetek та Apple HomeKit, тощо. Вони працюють за допомогою функціональної колонки або комп’ютера, які виступають як серце і мозок системи. Їх усіх між собою з'єднує Wi-Fi.

Цікаво: Huawei патентує нові технології в автомобільній сфері.

Недоліки у розумного будинку також є. Можливо, колись за людину багато роботи виконуватимуть роботи, а от зараз пральна машина може запустити прання, але не піде в магазин по пральні засоби. А смарт-мультиварка повністю самостійно вечерю не приготує. Отже, ще є над чим працювати.

Також нещодавно було названо вплив пандемії на можливості гаджетів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version