Home Новини сучасних технологій Названо основні поради по виявленню шахрайських інтернет-магазинів

Названо основні поради по виявленню шахрайських інтернет-магазинів

0

Протягом останніх 2-3 років кількість користувачів інтернету весь час збільшується, а з цим збільшується й кількість інтернет-магазинів і, відповідно, кількість покупок в інтернеті. Говорити про переваги таких покупок нема сенсу, оскільки процес покупки займає декілька хвилин і вам прийдеться тільки піти в найближче відділення пошти, щоб забрати придбаний товар. Які б переваги тут не були, ризик таких покупок завжди присутній. На жаль, поряд із офіційними інтернет-магазинами, з’являється велика кількість шахрайських, які працюють тільки при повній предоплаті або ж ті, які викрадають дані банківських карток та інші конфіденційні дані. Саме зараз про це поговоримо та буде названо основні поради по виявленню шахрайських інтернет-магазинів.

Порада 1. Звертайте увагу на доменні ім'я інтернет-магазину

В даному випадку мова йде про шахрайські інтернет-магазини, які копіюють популярні в Україні та за кордоном інтернет-магазини.

Для прикладу, офіційний інтернет-магазин має доменне ім'я shop.ua, а шахрайський може називатися shop1.ua. Це зовсім різні інтернет-магазини, де другий, з високою ймовірністю, буде дешевою підробкою оригінального сайту, тобто шахрайським.

Завжди, при покупці в тому чи іншому магазині, перевіряйте його доменне ім'я.

Порада 2. Купуйте в нових інтернет-магазинах з обережністю

В даному випадку не варто спішити з покупкою в тому магазині, який пропонує неймовірні знижки, який тільки нещодавно з'явився на ринку. Для початку прочитайте відгуки про нього, перевірте техпідтримку на оперативність із відповіддю, перевірте наявність того чи іншого товару, дізнайтеся умови доставки та оплати. Ніколи не давайте попередньої оплати, особливо повної, в тих магазинах, в яких ви раніше нічого не замовляли.

Порада 3. Перевірте, хто відповідає за проведення платежів

Особливо на це варто звертати увагу при покупці в невідомих магазинах. Досить часто, малі інтернет-магазини використовують сторонню касу. Великі ж магазини, мають власну касу для проведення платежів.

Найкращим варіантом буде, якщо ви відмовитеся від оплати в сторонніх касах і будете оплачувати покупку при отриманні на пошті. Так ваші банківські дані будуть в безпеці і ніхто не викраде ваші кошти.

Порада 4. Реквізити юридичної особи або ФОП

В кожного інтернет-магазину повинна бути контактна інформація та дані про власника, юридичну особу або ФОП. Якщо ви не знайшли такої сторінки, то варто задуматися над тим, чи варто довіряти такому продавцеві і чи зможете ви на нього поскаржитися, у випадку непередбачуваних ситуацій або конфліктних ситуацій.

Порада 5. Інтернет-магазин повинен бути захищеним (Протокол https)

При виборі того чи іншого інтернет-магазину для покупки певного товару, завжди звертайте увагу на його протокол захисту. Безпечні інтернет-магазини використовують протокол "https", який видно в адресній строці браузера у вигляді замка.

В цілому, щоб уникнути зайвих неприємностей, при першій покупці в невідомому інтернет - магазині, замовляйте будь-який товар тільки з оплатою при отриманні на пошті. Якщо така умова їм не підходить, то варто приглянутись до іншого магазину.

Також нещодавно ми розповідали про те, де найкраще купляти смартфони: в звичних магазинах чи на Aliexpress.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version