Home Новини сучасних технологій Названо основні поради, при виборі смартфона в 2021 році

Названо основні поради, при виборі смартфона в 2021 році

0

Вибір нового смартфона не є простим рішенням. Звичайно, якщо Ваш бюджет дозволяє міняти один телефон на інший, то ця стаття не для Вас. А якщо Ви хочете довго користуватися ґаджетом, при цьому з комфортом, то ось кілька порад.

ВИВЧАЙТЕ ІНФОРМАЦІЮ САМОСТІЙНО

Інтернет та ТБ наповнені рекламою, якій не варто довіряти. Суть реклами – продати будь-що та чим побільше. Тобто, вона свідомо необ’єктивна. Ролики-огляди про телефони на YouTube знімають усі, кому не лінь. Спеціалістів серед них мало, і не факт, що Вам пощастить на такий огляд натрапити.

Цікаво: Названо 4 бюджетні смартфони, які здивують своєю швидкістю роботи.

ВИБІР БЮДЖЕТНОГО ТЕЛЕФОНУ З ОПЕРАЦІЙНОЮ СИСТЕМОЮ ANDROID

Коли у Вас обмежений бюджет - можливості купити потужний смартфон немає. Проте, на ринку є непогані в користуванні, недорогі телефони. З покращеним дизайном, вони виглядають дуже пристойно. Часто виробники в гарну «обгортку» пакують застарілий функціонал.
Дехто купує такі телефони, як запасний варіант до основного – потужного та багатофункціонального. Цей варіант, звичайно, кращий.

Якщо ж Ви обираєте бюджетний смартфон основним для користування – тоді треба бути дуже уважним. Різні моделі мають різні типи процесорів, тому і можливості у них різні. Оптимізація в них може підгальмовувати. Це призводить до повільної роботи телефону. В результаті, Ви отримаєте пристрій, який буде «тупити» та «підвисати», гарний з вигляду та малофункціональний всередині. Щоб цього не сталося, уважніше знайомтеся з комплектацією телефонів цього сегменту ринку – з типом процесору, об’ємом пам’яті та іншими характеристиками. Порівняйте їх, а тоді вибирайте найбільш підходящий для Вас.

НЕ ВЕДІТЬСЯ НА ПОДАРУНКИ ТА БОНУСИ

Виробники телефонів, аби спонукати покупця придбати телефон, пропонують знижки на телефони, різноманітні аксесуари, які йдуть у комплекті з ґаджетом за ту ж саму ціну, бонуси на наступну покупку та інше. Не варто на все це вестися необдумано. Часто за такими щедротами приховують телефони з недоліками, які погано себе зарекомендували в процесі експлуатації, або відсталі на ринку моделі. Тому, для початку, роздивіться телефон, який обираєте, його характеристики та можливості. Якщо Вам все в ньому підходить, тоді і бонуси будуть не лишні.

Те ж саме робить телебачення та Інтернет, просуваючи товари. Вони пропонують різні промокоди. Не ведіться на їхню рекламу – там не все так прозоро.

Цікаво: Названо смартфони, які були випущені в минулому році варто і які варто купити в 2021.

ОСОБЛИВОСТІ ПРИДБАННЯ ТЕЛЕФОНУ В МАГАЗИНІ

Є свої підводні камені при купівлі телефону в магазині офлайн. Здавалося б, це найкраще рішення, але і тут не все так просто.
Коли Ви звертаєтеся в магазині до продавця-консультанта за порадою про найбільш раціональне вирішення Ваших запитів у майбутньому телефоні - Ви хочете отримати пряму відповідь на свої запитання. Проте, консультанти починають «лити воду» або «продавлювати», в першу чергу, найдорожчі моделі - щось недоговорюють, роблять непотрібну для Вас рекламу. Тобто, усілякими методами шукають вигоду для себе, не дбаючи про Ваші інтереси. Тому рекомендуємо йти у магазин, уже маючи базу знань про телефони, щоб не попастися на їхній гачок.

Не варто також слухати рекомендації про додаткові пакети налаштувань, продовжені терміни гарантії та захисти екрану за додаткову плату – для Вас це просто гроші, викинуті на вітер.
Ще гірше, коли продавець взагалі некомпетентний у питанні – він тільки завчив щось, що його заставили, а аналітичного розуму немає. Порівняти він нічого не може, а тільки називає цифри, які Вам ні про що не говорять. Повторюсь ще раз – йдіть у магазин уже з власною базою знань, або ж з людиною, яка щось у цьому тямить, яка реально Вам допоможе вибрати необхідний телефон.

ПІДВОДНІ КАМЕНІ ОНЛАЙН ПОКУПОК

На сайтах з технікою бувають вигідні пропозиції від виробників на придбання смартфонів, різні акції, таке інше. Можна добре виграти від такої покупки, якщо це – перевірений сайт, що має позитивні відгуки від покупців. Також варто купувати ґаджети в онлайн-магазинах техніки, які мають мережу стаціонарних магазинів. У цьому випадку, Ви можете обрати телефон на сайті, а отримати замовлення в їхньому магазині. Тоді у Вас є можливість усе роздивитися та на місці вирішити, брати чи ні.

Якщо ж сайт маловідомий, то Ви купуєте практично наосліп. Якщо бачите у них новий ґаджет, то будьте особливо обережні. Для початку вивчіть його характеристики та порівняйте з іншими моделями, щоб зрозуміти, що саме Ви придбаєте.

Є ще момент з гарантією на експлуатацією. Якщо мережа магазинів відома, то проблем майже не буває – Вам або висилають завірений гарантійний талон разом з телефоном, або Ви його отримаєте в магазині. При замовленні товару на якомусь новому сайті, необхідно перевірити документи на товар відразу, при отриманні на пошті. Вони мають бути з українським перекладом. В іншому випадку – це контрабанда, і ніяких гарантій на неї немає.

Цікаво: Названо смартфони Xiaomi, які більше не будуть отримувати оновлення.

ПРИДБАННЯ ВЖИВАНИХ ТЕЛЕФОНІВ

Як Ви уже самі здогадалися, треба бути ще більш обережним, коли купуєш вживаний телефон. Такі рішення не мають бути спонтанними. В оголошеннях може не бути написано про всі дефекти, які має телефон. Продавець пристрою зацікавлений швидше з ним попрощатися, тому може не писати всю правду - описувати явні дефекти, чи зовнішні пошкодження, а внутрішні замовчуватиме. Краще б/в телефони купувати у Ваших знайомих – людей, яким Ви довіряєте.

Якщо ж Ви все-таки звернулися до дошки оголошень, то поцікавтеся більш детально обраним телефоном – задайте пару лишніх питань продавцю, почитайте відгуки про продавця на цій площадці, якщо вони, звичайно, є. Ще можна «погуглити» модель телефону – чи хто з користувачів мав проблеми з її експлуатацією, чи ні. При купівлі краще зустрітися з продавцем вживу, якщо є така можливість, ніж отримати телефон поштою. Тоді Ви хоч побачите зовнішній вигляд того, що купуєте.

Отже, Ви зрозуміли, що саме при виборі вживаного телефону, найбільша ймовірність неприємних сюрпризів. Цього, звичайно, може і не статися, але ніхто гарантії не дає.

Цікаво: Названо 4 причини, чому варто купувати дорогі смартфони.

Порада в даному випадку така – добре зважте своє рішення про придбання б/в телефону. Можливо краще, зібравши трохи грошей, купити новий пристрій. Ринок телефонів не стоїть на місці, хороша потужна комплектація дешевшає з часом. І Ви матимете можливість недорого купити новий ґаджет з великим набором функцій.
Висновок з цієї статті, насправді, один. Щоб Ви довго могли радіти новій покупці - Ваше рішення про придбання смартфона має бути виваженим та базуватися на знаннях.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version