Home Новини сучасних технологій Названо основні причини, чому бюджетні смартфони скоро втратять актуальність

Названо основні причини, чому бюджетні смартфони скоро втратять актуальність

0

Ви напевно звертали увагу на те, що всі відомі виробники смартфонів випускають свої пристрої під різні потреби та фінансові можливості потенційних покупців. Це цілком логічно, оскільки багато людей не бачать сенсу в покупці флагманських смартфонів за 1K доларів, коли є можливість купити смартфон за 100 доларів. Також варто врахувати той факт, що більшість можливостей флагманських смартфонів непотрібні середньостатистичному користувачеві смартфона. Враховуючи це, логічно, що ні одна корпорація не хоче проґавити можливість заробітку в бюджетному сегменті і навіть Apple пішли на поступки і випустили “бюджетну”, по їхніх мірках, лінійку смартфонів SE. Якби це не було вигідно для них і для вас, але зараз буде названо основні причини, чому бюджетні смартфони скоро втратять актуальність.

В першу чергу, від бюджетних смартфонів відмовляться саме через їхню швидкість роботи. Так, це досить серйозний аргумент, враховуючи, що через 5-10 років, активними користувачами смартфонів стануть майже всі люди. Якщо зараз, для бюджетного смартфона 2 Гб оперативної пам'яті виглядає більш-менш нормально, то вже через декілька років ця планка підніметься мінімум до 8 Гб. Крім цього, багато хто не захоче купляти повільні смартфони і причиною цього стане очікування реакції смартфона на ваші дії, оскільки зараз ставка робиться саме на швидку реакцію при роботі в інтернеті, або ж при завантаженні ігор і тому подібне. В будь-якому випадку, бюджетні смартфони таких можливостей не будуть пропонувати.

Наступна причина пов'язана з попередньою і стосуватиметься роботи, яка буде виконуватися на смартфонах через декілька років. Вже зараз, смартфони частково заміняють персональний комп'ютер та ноутбуки, а через декілька років вони зможуть їх повністю замінити. Так ось, бюджетні смартфони і зараз з цим справляються погано, а через декілька років проблема буде ще більш глобальною.
Більшість людей буде виконувати всі основні робочі процеси на смартфонах, а бюджетні смартфони із їхніми характеристиками цього не зможуть, просто через свої можливості.

Наступною причиною стануть обмежені можливості таких смартфонів. Так саме це, може стати остаточною причиною, для відмови від бюджетних смартфонів. Якщо зараз, бюджетні смартфони із своїми можливостями більш-менш задовольняють потреби користувачів, то через декілька років так вже не буде.

Зараз виробники смартфонів масово розширюють функціонал смартфонів, і NFC та бездротова зарядка тому в приклад. Бюджетні смартфони навряд отримають ці функції в майбутньому, а якщо щось і отримають, то будуть вимушені позбутися інших можливостей, оскільки виходити за межі 100-150 доларів (за смартфон) їм не рекомендовано. В даному випадку ми не брали до уваги ті технології, які тільки запроваджуються і які тільки розробляються, але повірте, через 5-10 років, функціонал нових смартфонів (дорогих) буде справді вражаючим.

Останньою причиною стануть оновлення для операційної системи. Вже зараз, відчувається суттєва різниця у ставленні виробників смартфонів до бюджетних та флагманських смартфонів. Кожного місяця виробники заявляють, що оновлення для певної лінійки смартфонів буде продовжено на 1-2 роки і це далеко не кінець. З кожним роком, останні флагманські смартфони будуть отримувати оновлення Android / iOS все довше і довше, а бюджетні тільки на мінімальний період (2-3 роки). Відповідно, якщо ви захочете володіти смартфоном, який буде отримувати оновлення ОС та оновлення безпеки протягом 5+ років, то прийдеться купляти дорогі смартфони, а не нові. Ще одним аргументом, який вплине на вибір дорогого смартфона замість дешевого, стане загроза у вигляді вірусів та хакерів, які будуть частіше атакувати смартфони, що позбавлені оновлень безпеки, тобто бюджетних.

Даний матеріал не може гарантувати, що через 5-10 років такого сегменту як бюджетний взагалі не буде, але тенденція показує, що все до того йде.

Також нещодавно було названо секретні функції відомих смартфонів.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version