Home Новини сучасних технологій Названо основні причини, чому смартфон заряджається дуже довго

Названо основні причини, чому смартфон заряджається дуже довго

0

Зараз смартфонами користуються майже всі, не дивлячись на вік, або соціальний статус і логічно, що більшість користувачів смартфонів їх заряджають або кожного дня, або ж один раз на декілька днів. Причиною такої різниці в частоті заряджань є ємність акумуляторів, оптимізація смартфона та потужність зарядних пристроїв. Логічно, що чим більша ємність акумулятора, тим довше він працює автономно. Те саме стосується й оптимізації ОС на смартфоні, оскільки при поганій оптимізації, навіть акумулятора на 6000 мАг не буде вистачати на день активного користування. Потужність зарядного пристрою же, впливає на швидкість його заряджання, тобто чим більша потужність, тим швидше він заряджається і навпаки. Зараз же будемо акцентувати увагу на процесі заряджання смартфона, а саме на повільному заряджанні і буде названо основні причини, чому смартфон заряджається дуже довго.

Причин для цього може бути цілком достатньо, тому зараз виділимо тільки найпоширеніші проблеми, які можуть вплинути на швидкість зарядки, а точніше на її сповільнення.

Проблема з блоком живлення або зарядним кабелем

Така проблема виникає тоді, коли блок живлення або дріт було механічно пошкоджено або ж вони не оригінальні і не видають тої потужності, якої необхідно для заряджання смартфона. Вирішенням в даному випадку буде покупка оригінального зарядного пристрою для вашого смартфона.

Також можливий варіант із покупкою оригінального зарядного пристрою, але з меншою потужністю. Таке може трапитися тоді, коли при покупці не звернулася увагу на його потужність, яка менше оригінальної. Завжди перевіряйте технічні характеристики зарядного пристрою, який був у комплекті із смартфоном і тим, який ви плануєте придбати.

Акумулятор

Наступною причиною повільної зарядки є проблема з акумулятором. Найчастіше така проблема виникає із старими акумуляторами, які вже доживають свого віку, тобто їхні цикли заряджання і розряджання підходять до критичної точки. Ознакою старого акумулятора є неповне заряджання (до 70-90%) та швидке розряджання. В даному випадку, рекомендується придбати новий (але оригінальний) акумулятор.

Додатки в фоновому режимі або ж використання смартфона

Ще одна очевидна причина, це запущені додатки в фоновому режимі, які виснажують дуже сильно акумулятор. До таких додатків можна віднести месенджери, соціальні мережі, ігри і навіть злоякісні додатки.
Також смартфон буде довго заряджатися тоді, коли ви його активно використовуєте під час заряджання.

Також нещодавно було названо топ 3 кращих і при цьому дешевших смартфони, ніж iPhone.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version