Home Новини сучасних технологій Названо причину, чому категорично заборонено зберігати фото паспорта в телефоні

Названо причину, чому категорично заборонено зберігати фото паспорта в телефоні

0

Паспорт — це документ, який посвідчує вашу особу та містить в собі конфіденційну інформацію. Із розвитком технологій, у більшості з нас на смартфоні знайдеться скан паспорта та інших наших документів. Багато користувачів зберігають такі зображення і в месенджерах, так як тоді вони завжди під рукою. Хоча насправді, таке зберігання документів може в подальшому вам нашкодити, оскільки шахраїв зараз в мережі є досить багато і таким чином ви лише допоможете їм у їхній діяльності. Відповідно до цього, було названо причину, чому категорично заборонено зберігати фото паспорта в телефоні.

Найпростіший спосіб використання паспорта сторонньої особи є отримання кредиту. Звісно, тут мова йде не про банківські установи, а про мікрофінансові організації, які зможуть видати кредит без присутності особи, лише за наявності документів. Зазвичай, такі кредити видають під великі відсотки і довести участь шахрая в такій ситуації буде вкрай важко.

Для уникнення такої ситуації не зберігайте електронний варіант ваших документів ні на смартфоні, ні в соціальних мережах, ні в хмарних сховищах. Якщо з вами все ж сталась подібна ситуація і вам пред’явили величезний борг за кредит, одразу звертайтесь в поліцію.У більшості випадків суд буде на вашій стороні, але процес буде затяжний та й з відповідними витратами як коштів, так і сил.

Звісно, бувають моменти, що наші особисті дані опиняються в мережі не з нашої вини, а до прикладу, з боку працівників банківських чи державних установ. Убезпечити себе в такому випадку можливості немає, але зі своєї сторони варто зробити усе можливе для захисту своїх даних.

І останнє, ні в якому разі не сприймайте надану інформацію як поштовх до шахрайських дій, а використовуйте її для захисту своїх особистих даних та себе.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version