Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо причини, через які оплата за допомогою QR-коду в Приват24 гірше, ніж...

Названо причини, через які оплата за допомогою QR-коду в Приват24 гірше, ніж оплата банківською картою

0

В Україні широко розповсюджується відносно новий спосіб оплати за товари та послуги за допомогою QR-коду через Приват24, або ж інших онлайн-банків. В цього методу оплати є як свої переваги, так і недоліки. Зараз же буде названо причину, через яку оплата за допомогою QR-коду через Приват24 гірше, за оплату звичайною банківською картою.

Оплата за допомогою QR-коду має ряд переваг, серед яких можна відмітити дешевизну, а саме нема необхідності у випуску банківських карт, непотрібні спеціальні термінали і тому подібне.

Крім цього, для всіх магазинів, які працюють з таким методом оплати, працює знижена комісія, яка коливається до 2%. Однозначно, це найбільша перевага і вона орієнтована саме на власників бізнесу. А що ж стосовно звичайних користувачів? Тут справа дещо інша.

Найпершим недоліком (на нашу думку) є те, що при оплаті за допомогою QR-коду необхідно витрачати набагато більше часу, ніж при оплаті звичайною банківською картою. Для цього необхідно підготувати свій смартфон, авторизуватися в Приват24, підготувати додаток до сканування QR-коду, просканувати код, зачекати на відповідь з банку, закрити додаток, заблокувати смартфон. Дійсно, як для такого простого методу оплати, тут забагато зайвих рухів. Банківська карта або безконтактний спосіб набагато швидше.

Також варто звернути увагу, що таким способом можна здійснювати оплату тільки тоді коли у вас працює мобільний інтернет, або в магазині є безкоштовний Wi-Fi. Хоча ми не рекомендуємо використовувати загальнодоступний Wi-Fi для авторизації в фінансових додатках.

Також останнім часом, з’явилося дуже багато шахрайських сиcтем з підробленими QR-кодами, де гроші переводяться не на рахунок магазину, а на рахунок шахраїв.

І останнє, ця технологія останнім часом розвивається в нашій країні і сусідніх, але вона не вважається новою. В багатьох країнах цим методом оплати користувалися ще тоді, коли банківські карти тільки поширювалися.

Крім цього, варто не забувати про безконтактні банківські карти, та смартфони із NFC, які вже полегшили та пришвидшили оплату в магазинах.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version