Home Новини сучасних технологій Названо причини, чому необхідно закривати ноутбук, коли ним не користуються

Названо причини, чому необхідно закривати ноутбук, коли ним не користуються

0

Мабуть кожен, хто має ноутбук думав над тим, чи потрібно його закривати, якщо ним ніхто не користується. Це питання турбує кожного власника ноутбука, тому що хтось каже, що варто його закривати, а хтось навпаки. В цій статті ми відповімо на це питання та розберемо, коли і для чого він був створений.

Перший ноутбук створили у 1982 під назвою Grid Compass для компанії NASA. Але навіщо він був їм потрібен? Справа в тому, що вони хотіли використовувати ПК у космосі, але уявіть який хаос творився б у космічному апараті, коли дроти, мишка, клавіатура і багато іншого літали б у невагомості? Тому для цього і був придуманий Grid Compass, що мав корпус з магнієвого сплаву. Так, він важкий і незграбний порівняно з нашими сучасними ноутбуками, які мають тонкий корпус і хороші характеристики. Але уявіть, як було зручно користуватися в ті роки таким комп’ютером, який мав все те саме, що і звичайний, але у своєму корпусі.

Цікаво: Відомо, що потрібно робити, щоб ноутбук прослугував якнайдовше.

А які ж у нього були комплектуючі?

1.Процесор Intel 8086, що мав частоту всього 8 МГц.
2.Оперативна пам’ять об’ємом 340 КБ.
3.Розмір екрану – 320 на 240.
4.Вага аж п’ять кілограмів.

З Grid Compass все зрозуміло – це був великий прорив у розробці комп’ютерів. Давайте тепер дізнаємося, чи варто закривати ноутбук, якщо ним ніхто не користується.

Хтось думає, що при частому закриванні і відкриванні ноутбука механізм зламається, але це не так. Він якраз і був для цього призначений, тому має дуже великий ресурс роботи. Давайте розберемо, чому це потрібно робити. Завжди закривайте кришку:

1.Щоб до клавіатури не попадав пил або якісь маленькі частинки.
2.При перенесенні ноутбука, щоб при падінні не зламався екран та інші важливі частини, без яких він не буде працювати.
3.Щоб ніхто не натиснув на певні клавіші, бо це може призвести до видалення важливих файлів.
4.Щоб ноутбук даремно не працював і не витрачав заряд.

Цікаво: Названо 2 способи визначення Вашого місцезнаходження через комп’ютер чи ноутбук.

Підведемо підсумки. Саме закривання і відкривання ніяк не шкодить цьому механізму, навіть якщо це відбувається дуже багато раз. Ця проста дія може зберегти не тільки ваш екран від поломки, а і клавіатуру від забруднення.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version