Home Новини сучасних технологій Названо шкідливий Android-додаток, який може взяти під повний контроль ваш смартфон

Названо шкідливий Android-додаток, який може взяти під повний контроль ваш смартфон

0
Названо шкідливий Android-додаток, який може взяти під повний контроль ваш смартфон

У нас уже є гарний посібник із безпеки для Android, і ми навіть пояснювали вам у деяких випадках, як усунути віруси з ваших смартфонів, але нічого недостатньо в цьому сучасному та зв’язаному світі, в якому ми живемо, де комп’ютерна безпека — це для всіх і де зловмисники не припиняють винаходити та створювати нове шкідливе програмне забезпечення та віруси, які стають дедалі потужнішими, на жаль більш дієздатними та, що тривожно, їх складніше виявити.

Цікаво: Список найнебезпечніших вірусів для смартфонів на базі Android.

Останній, хто приєднався до списку, представили нам колеги з Wired кілька днів тому, він називається «Daam» і спричиняє хаос в Індії, зрештою, ринку мобільної індустрії, який найбільше розвивається в усьому світі, а тому є гніздом проблеми з мільйонами користувачів, які ще не знайомі зі смартфонами.

Це нове зловмисне програмне забезпечення називається «Daam» і воно настільки швидко поширилося Індією, що навіть змусило уряд активувати національні цифрові сповіщення.

Як відомо, «Daam» — це і троян, і «ботнет» , об’єднані в єдиний шкідливий додаток, здатний ховатися від поточного антивірусу за будь-яким додатком сумнівного походження, здатний одночасно викрадати дані користувачів.

Це настільки небезпечно, що враховуючи його поширення, в Індії було активовано національне попередження, щоб попередити користувачів, а зловмисні можливості «Daam» включають клавіатурні журнали, запис дзвінків, збір історії дзвінків, повідомлення та Інтернет-браузер, знімки екрана , зміну основних налаштувань пристрою наприклад, для надання та видалення дозволів, шифрування даних тощо.

Але цей вірус вміє не лише викрадати дані, оскільки крім того, що він є трояном Daam, це повний ботнет , який може використовувати всі заражені пристрої, як добре інтегровану армію, маючи можливість штучно збільшувати трафік веб-сайту, здійснювати скоординовані атаки на відмову в обслуговуванні (DDoS) , масово завантажувати програми та показувати рекламу та багато інших речей, які є дуже шкідливими.

Він не тільки викраде ваші дані, але також може використовувати ваш смартфон як «бота» для здійснення DDos-атак, фіктивного збільшення трафіку в соціальних мережах або веб-сайтах або показу масової реклами на заражених терміналах.

Цікаво: Життя під час війни: Оновіть свій антивірус.

Ви бачите, що це небезпечно, тому будьте обережні, оскільки Індія дуже велика, і віруси поширюються дуже швидко , особливо коли ми завантажуємо програми чи ігри сумнівного походження на сторонніх ринках , де немає спеціального контролю за опублікованим вмістом.

Як дізнатися, чи заражені ви шкідливим програмним забезпеченням , подібним до цього, не так просто, як може здатися, хоча ми можемо попередити вас, якщо спостерігаємо надмірне споживання заряду батареї , якщо деякі мобільні опції та налаштування змінюються самі по собі або якщо реклама автоматично з’являтися там, де раніше вони цього не робили, або в програмах, де вони не очікуються або не вказані в Google Play.

У будь-якому випадку, ваш найкращий антивірус – це ви , тому будьте обережні та не переходьте за підозрілими посиланнями, не завантажуйте файли електронної пошти з невідомими відправниками та, перш за все, не встановлюйте APK із сумнівних магазинів, оскільки вони можуть принести негативні сюрпризи.

Цікаво: Огляд сучасних антивірусних програм для Windows на комп’ютері.

NO COMMENTS

Exit mobile version