Home Новини сучасних технологій Названо смартфони, які підтримують новий стандарт Wi-Fi 6

Названо смартфони, які підтримують новий стандарт Wi-Fi 6

0

Wi-Fi 6 – це найновіша і найшвидша версія Wi-Fi, і ми спостерігали, як вона поступово починає розповсюджуватися на найпопулярніших бездротових пристроях з моменту її появи в 2019 році. На даний момент, у 2021 році, є безліч цікавих варіантів якщо ви хочете придбати смартфон із даною технологією. Зараз же буде названо смартфони, які підтримують новий стандарт Wi-Fi 6. Спочатку про можливості Wi-Fi 6.

У двох словах, Wi-Fi 6 здатний досягти максимальних швидкостей, які приблизно на 30% більші, ніж найбільші швидкості Wi-Fi 5, і він набагато краще оснащений для обробки  напружених мереж з великою кількістю пристроїв, а також щільного, переповненого середовища з багатьох користувачів. Це не допоможе пришвидшити повільне підключення до Інтернет-провайдера, тому не чекайте чудес, але це допоможе вам отримати якнайшвидший та найефективніший зв’язок вдома. Тепер повертаємося до смартфонів, які підтримують цей стандарт.

А як щодо телефонів, які не підтримують Wi-Fi 6? Смартфон Samsung Galaxy Z Flip зразу приходить на думку, але з іншої сторони, смартфони лінійки Pixel є найбільш яскравим прикладом. Навіть найновіші моделі -  Pixel 5 та Pixel 4A 5G  - не підтримують стандарт Wi-Fi 6.

Стандарт Wi-Fi 6E

Також на ринку вже доступні перші смартфони, які підтримують Wi-Fi 6E, нове позначення для пристроїв Wi-Fi 6. Вони отримали можливість підключенням до нещодавно відкритого діапазону 6 ГГц, який пропонує величезну кількість спектру без перешкод від зв’язки старшого покоління. Перші телефони, що підтримують позначення, включають Samsung Galaxy S21, а також два ігрові телефони: Lenovo Legion і Asus ROG Phone 3. Кожен з них використовує процесор Snapdragon 865 Plus від Qualcomm, який має підтримку Wi-Fi 6E та 5G.

Цілком ймовірно, що до кінця цього року ми побачимо також кілька нових смартфонів, які підтримуватимуть Wi-Fi 6E, так що слідкуйте за нами.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version