Home Новини сучасних технологій Бізнес новини Названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24

Названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24

0

Не так давно, ми розповідали про те, що клієнти ПриватБанку найчастіше стають жертвами шахраїв, та назвали причини цього. Зараз же поговоримо про Приват24, а саме буде названо способи, якими шахраї дізнаються пароль до Приват24.

В першу чергу варто розуміти, що сам по собі, додаток Приват24 дуже добре захищений і це стосується як мобільної версії додатку, так і браузерної. Взагалі, серйозні банки, до яких ПриватБанк і відноситься, серйозно ставляться до безпеки рахунків своїх клієнтів, оскільки при мінімальних проблемах, скандал буде на всю країну, а банк просто затягають по судах.

Так ось, повертаємося до безпеки паролів та способів, якими шахраї їх отримують. Способів в них не так багато, але, на жаль ті, якими вони користуються, досить ефективні.

  1. Фішинговий сайт

Перший і найпопулярніший спосіб, це використання фішингового сайту, який максимально схожий до офіційного Приват24. Ефективність його неймовірна, оскільки він використовується неймовірно часто. Останній раз такий випадок був нещодавно і шахраї отримали неймовірну вигоду від його використання. Детальніше читайте за посиланням.

Суть фішингового сайту полягає в тому, щоб жертва думала, що вона на офіційному сайті Приват 24 і ввела свої дані для входу, після чого, шахраї обкрадають свою жертву, переказуючи кошти з її рахунку на свої.

  1. Соціальна інженерія

Також досить поширений спосіб, який найчастіше практикується на людях похилого віку, які з легкістю довіряють шахраям, які представляються співробітниками банку.

Шахраї телефонують до жертви і повідомляють про ймовірне викрадення коштів, якому вони можуть запобігти, якщо переведуть гроші жертви на резервний рахунок. Якщо жертва "ведеться" на таку інформацію, то шахраї в телефонному режимі заходять в особистий кабінет жертви в Приват24 і переводять всі кошти на свої рахунки.

  1. Слабкий пароль

Також часті випадки, коли зловмисники викрадають смартфон жертви і за допомогою підбору паролів отримують доступ до акаунту в Приват24. В даному випадку, варто подумати про складний та довгий пароль, який не вийде відгадати за декілька спроб. Детальніше про паролі в Приват24 читайте за цим посиланням.

В будь-якому випадку, якщо ви запідозрили щось неладне з вашим рахунком, або ж сумніваєтеся в його цілісності, то зателефонуйте на гарячу лінію ПриватБанку за номером 3700 (безкоштовно) і повідомте про свої сумніви. Також можете відвідати відділення ПриватБанку і зробити те саме.

Також нещодавно було названо додатковий фактор захисту банківської картки ПриватБанку від шахраїв.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version