Home Новини сучасних технологій Не вистачає пам’яті в смартфоні. Що робити?

Не вистачає пам’яті в смартфоні. Що робити?

0

Часто власники смартфонів мають проблему – не вистачає вільного місця. Іноді це вирішити дуже просто, а буває, що доводиться купувати новий пристрій. В статті ми розповімо про найпоширеніші причини, які можуть призвести до малої кількості вільного місця.

Малий вбудований обсяг пам’яті

Це та проблема, яку не вдасться вирішити. Якщо після покупки пристрою пам’яті стало мало відразу або за кілька місяців, то це означає, що виробник встановив з самого початку маленький обсяг. Наприклад, якщо декілька років тому 16 чи 32 Гб було достатньо, то зараз на такі смартфони не варто й дивитись. ОС та стандартні програми для нормального функціонування займуть майже всю пам’ять. На цю характеристику варто відразу звертати увагу і обирати телефони із мінімум 128 Гб.

Цікаво: Швидко розряджається смартфон? Розповідаємо, які фунції найбільше на це впливають.

“Важкі” програми

Є програми, які спочатку не займають багато місця, але потім починають накопичуватись різні оновлення, файли і т.д.  Для того, щоб розуміти, який додаток більше займає, а який менше, варто в налаштуваннях відкрити повний список програм та відсортувати по розміру. Найбільші можна видалити, якщо додаток не дуже потрібний для виконання повсякденних справ.

Автозавантаження фото та відео

Більшість месенджерів, особливо популярні Telegram та Viber, автоматично зберігають у пам’ять телефону усі файли, які були надіслані користувачами. Це може бути не помітно, а потім в один момент просто закінчиться вільне місце. Щоб цього не сталось, варто або постійно чистити сховище, або вимкнути цю функцію взагалі в налаштуваннях програми. 

Цікаво: Смартфони із пам’яттю 16 Гб вже не актуальні. Чому?

Завантажені файли зі сторонніх ресурсів

Іноді ми забуваємо, як зберігаємо різні відео, документи, фото з браузера. Це все також забирає пам’ять. Краще час від часу відкривати папку Завантаження та чистити її. Можливо, там назбиралось вже дуже багато зайвого і саме воно заважає пристрою нормально працювати.

Великі фото та відео

Всі люблять зберігати моменти у вигляді фото та відео. Тільки варто розуміти, що знімки зроблені на сучасні смартфони займають набагато більше місця, ніж ті, що були на старих моделях. Якщо в галереї є багато однакових фото або відео, які більше не потрібні, варто їх видалити. А потім краще ще й все видалити з окремої папки “Нещодавно видалене”. Там файли зберігаються ще 30 днів. Чудовим варіантом буде перекидання файлів на хмару, таким чином можна звільнити декілька Гб місця.

Цікаво: Спам-повідомлення: що це та як їх вимкнути.

Кеш

Кеш завжди займає багато місця. Люди просто забувають про нього, бо ці файли ніде не видно. Кеш має кожна програма і це допомагає їй працювати краще, але насправді файли не мають ніякого значення і рахуються тимчасовими. Очистка кеш не видалить важливі фото, відео, документи і т.д. Зникнуть ті файли, які й перед тим не використовувались, але місце займали. В налаштуваннях смартфона можна знайти функцію Очищення кеш. Натиснувши її, смартфон знову стане “чистим” від тимчасових файлів. Іноді таким чином можна звільнити по декілька Гб відразу.

Очищення папки “Інше”

Це варто також час від часу робити. Папка “Інше” зберігає різні файли, які також не несуть ніякого значення користувачу. Іноді таким чином можна звільнити і 10, і 15 Гб, тільки от це не так просто. Є три варіанти як очистити папку: скинути телефон до заводських налаштувань, очистити через оптимізатор смартфона, очистити через Recovery.

Звільнити трохи місця на пристрої можна різними способами. Варто спробувати всі, щоб пам’яті стало багато та вистачало на всі потреби користувача.

Цікаво: 9 міфів про акумулятори смартфонів, у які варто перестати вірити.

NO COMMENTS

Exit mobile version