Home Новини сучасних технологій Відомо, як пов’язане відключення світла та наявність мобільного інтернету

Відомо, як пов’язане відключення світла та наявність мобільного інтернету

0
Відомо, як пов'язане відключення світла та наявність мобільного інтернету

Практично будь-який українець страждав від проблеми масового відключення світла в своєму районі або в цілому місті. Це все можна було б сприймати легше, якби одночасно не пропадав інтернет та не погіршувався зв’язок на телефоні. Виникає питання, а як ці дві речі між собою пов’язані? Адже це не Wi-Fi, який працює від електрики. На це питання ми й зможемо дати відповідь далі.

Цікаво: По якій причині та в яких ситуаціях варто вимкнути мобільний інтернет?

Відсутність інтернету та зв’язку під час відключення світла може бути пов’язана з багатьма причинами. Для початку треба зрозуміти, що станції операторів працюють від електрики. Відповідно, якщо частина міста залишилась без світла, то й станції також без нього. Якщо відключення планове або ж не спровоковане серйозними неполадками, то станції можу працювати певний час на додаткових батареях, а потім до них підключають мобільні генератори. Це в ідеальному варіанті, але не завжди все може йти за планом.

Якщо проблеми зі світом масштабні, а електрики немає у великій частині міста, то генераторів просто не вистачить. До того ж не всі оператори мобільного зв’язку забезпечують обладнанням усі станції однаково. Вони можуть просити, щоб працівники підключали тільки основні вишки, а інші будуть чекати повного відновлення електроенергії. Таким чином одні мешканці міста будуть мати хороший зв’язок, а інші будуть взагалі без нього (або з дуже поганим).

Цікаво: Не варто показувати свій номер в інтернеті. Декілька причин чому

Якщо йде мова про маленькі віддалені населені пункти, то до них доставити мобільні генератори трохи складніше. Тому люди можуть бути без зв’язку довше. До того ж в таких районах можуть додатково впливати погані погодні умови на якість інтернету.

Зазвичай працівники електростанцій та самі мобільні оператори намагаються зробити все для того, щоб люди могли вільно спілкуватись та залишатись на зв’язку. Не завжди це вдається зробити так легко й просто, тому при масштабних несправностях доводиться чекати декілька годин або ж декілька днів.

Цікаво: Гігабітний інтернет. Для чого потрібен та кому?

NO COMMENTS

Exit mobile version