Реклама

Огляд бюджетного смартфону Realme C31

Останні Новини

Realme так часто викидає на ринок бюджетні смартфони серії С, що не вспіваєш слідкувати, проте не дивлячись на це кожна нова модель привертає увагу.Нещодавно були представлені дві нові моделі:С30 та С31. Ці два смартфони дуже схожі по характеристиках, мають однакові екрани, апаратні платформи,акумулятори та ще деякі деталі, а відрізняються задніми камерами:у С30  одна, а у С31 три; версією операційної системи:у С30 полегшена версія; а також дизайном. На фото С30 виглядає навіть привабливіше ніж С31,але зараз мова піде саме про останній.

Цікаво: Новий смартфон Realme C30S вже скоро у продажу

Дизайн,ергономіка,дисплей

C31 має традиційний для сучасних смартфонів дизайн, фронтальна камера розміщена стандартно, дисплей займає 81,4% поверхні, і якщо рамка навколо  дисплея по боках та зверху відносно тонка, то знизу досить-таки масивна. Дисплей захищений загартованим склом Panda/SG.Задня панель має фактурний а не гладкий пластик, а також зкруглені боковини,що більш характерно для смартфонів вищої цінової категорії. Чохол в комплекті зі смартфоном не йде. Позаду розміщується блок з трьома камерами,який значно виступає над корпусом,що ітак не є дуже тонкий:8,4 мм, хоча для смартфонів цього класу допустимий,при цьому блок з камерами виконаний в модному стилі з візуально великими скляними кругами, хоча по факту під ними знаходяться об’єктиви стандартних габаритів.

Тримати смартфон зручно,в кишені поміщається без проблем, хоча далеко не є компактним,та й важить смартфон більше середнього:197 грамів, хоча незрозуміло чому, враховуючи що він має пластиковий корпус та не дуже великий екран.Деякі елементи розміщені дещо не типово для для Android-смартфона: подвійна клавіша регулювання гучності  та кнопка живлення  з вмонтованим в неї датчиком відбитків пальців знаходяться  на протилежних боковинах, а динамік на задній панелі .Для того щоб чути дзвінок коли телефон лежить задньою панеллю на поверхні, навколо динаміку зроблений спеціальний виступ вбудований в клавішу ввімкнення/блокування. Сканер відбитків пальців працює швидко та надійно завдяки добре настроєний чутливості, яка не дозволяє розблокувати смартфон випадковим дотиком пальця в кармані, що дуже рідко зустрічається серед смартфонів такого рівня. Також тут не потрібно постійно переписувати відбиток,як це приходиться робити з більшістю невеликих по площі бокових сканерів.

Також є тут і система розпізнавання обличчя, яка спрацьовує за допомогою фронтальної камери швидше але при цьому є менш надійною.
Смартфон доступний в двох кольорах:сріблястому та темно-зеленому.

Цікаво: Презентація нових безпровідних навушників Realme Buds Air 3S з Bluetooth 5,3 та 11мм динаміками

В Realme C31 використовується 6,5-дюймовий рідкокристалічний дисплей 1600х720 пікселів,щільністю 270 ррі.Full HD у смартфонів цієї цінової категорії зустрічаються дуже рідко, при цьому можна відмітити що пікселізація на різних елементах інтерфейсу непомітна, зображення досить гладке.IPS-матриця звичайна зі стандартною частотою оновлення екрана(60 Гц) та великими кутами огляду. Олеофобне покриття слабке, тому відбитки залишаються швидко,при цьому важко відтираються. Максимальний рівень яскравості невисокий(404 кд/м²), тому в сонячну погоду користуватися незручно,зображення дуже бліде, при тому що контрастність висока(1863:1). В налаштуваннях екрану яскравість можна змінювати, включати захист зору: режим з підвищеною теплотою тону; регулювати різні елементи інтерфейсу: розмір шрифту, колір значків, панель повідомлень, тощо. Колірний діапазон близький по площі до стандарту sRGB,середній рівень гами близький до норми(2,13), криві сповзають вниз тільки на світлих тонах колірна температура трохи підвищена: крива плавно повзе вверх ід 7000 до 7500 К,при еталонні 6500К.Середнє відхилення по розширеній палітрі Color Checker(відтінки сірого+широкий набір колірних відтінків) складає 4,41 при верхній межі норми 3,00;  що є  на диво непоганим рівнем для бюджетного смартфона.

Камера та звук

В Realme C31 як і більшості бюджетних смартфонів встановлена потрійна тильна камера, при цьому фокусна відстань єдина, а  безпосередньо за зйомку відповідає один модуль,два інших це макрокамера та датчик глибини,який допомагає з розмивання заднього плану при зйомці в портретном у режимі.В головній камері встановлений 13-мегапіксельний модуль з матрицею 1/3,06(розмір окремого пікселя-1,12 мкм) та автофокусним об`єктивом світлофором f/2,2; з контрастною системою автофокусування. Фокусна відстань в 35-мм еквіваленті—25мм. Оптичний стабілізатор відсутній. По замовчуванню можна робити зйомку і з стандартною фокусною відстанню- оптичного розширення кута огляду чи зуму не передбачено, хоча позначка 1,0х з боку екрану натякає, що все ж таки Zoom використовувати можна. Результат непоганий,хоча масштабування звичайне, програмне, без всіляких фішок типу Quad Buyer.Матриця тут стандартна.

Без використання зуму якість зйомки теж непогана для бюджетного смартфону.При нормальному освітленні  непогана деталізація картинки, а також непоганий динамічний діапазон, хоча зображення трохи прохолодне HDR працює нормально,але при невеликому зменшенні освітлення різкість відчутно спадає,особливо по краях. Вночі можна зробити більш-менш якісний знімок лише при яскравому освітленні, спеціальний нічний режим при цьому не дуже допомагає. Ввімкнення Night Pro впливає на результат не завжди позитивно,при цьому зображення не робиться яскравішим чи насиченішим,а шуми можуть бути  ще сильнішими ніж в стандартному режимі, при цьому витрачається багато часу на обробку зображення, можливо при цьому застосовується якийсь програмний алгоритм для покращення зображення.

Макрокамера в Realme C31 двомегапиксельний модуль зі світлосилою f/2,4,без автофокуса, дозволяє робити знімки з відстані 4см від об'єкту. При такому розширенні звичайно не вистачає деталізації, але завдячуючи малій фокусній відстані при гарному освітленні можна робити цікаві знімки.При тому що макрокамера є стандартна для для бюджетних смартфонів, наявність такого модулю це вже виключення.  Стандартний для сучасних смартфонів портретний режим з програмним розмивання фону але без покращення  можна використовувати тільки в стандартному режимі, тому що ця функція як і на гаджетах Tecno/Infinix не об'єднана з розкриттям. При цьому Realme C30 розмиває фон непогано. Відео можна знімати з частотою фіксованою на 30 кадрах в секунду,майже до Full HD, при цьому особливих якихось режимів не передбачено, але в налаштуваннях можна вибрати баланс білого, встановити виявлення обличчя та активувати антибандинг, який допомагає прибирати полоси, які виникають під час зйомки  при штучному освітленні. Фронтальна камера має 5-мегапіксельний сенсор та об'єктив світлосилою f/2,2,без спалаху та з фіксованим фокусом.При таких невидатних характеристиках якість зйомки досить-таки пристойна, якщо не враховувати одну проблему: портретний режим не підтримується, розмивати фон на авто портретах неможна. Зате б`ютифікація тут вже додається до стандартного режиму.

Цікаво: Анонсували новий бюджетний смартфон від Realme. Яким він буде?

Realme C31 має як  аналоговий аудіовихід так і можливість підключення навушників по Bluetooth але серйозні кодеки не підтримуються-тільки SBC I AA. Задній  динамік моно, досить таки потужний, але низької якості і коли смартфон лежить на спині звук буде відносно голосний,але глухий. Звідси можна зробити висновок що це не аудіофільский гаджет.

Зв`язок та бездротові комунікації

В Realme C31 можна вставити  дві Nano-SIM картки.Для картки пам'яті є окремий слот. Швидкість LTE-модема не вказана, як і список підтримуючих діапазонів, але тут все повинно бути  нормально.В цілому все працює швидко,але список безпровідних з'єднань слабкий:Wi-Fi підтримує тільки діапазон 2,4 ГГц.Все інше стандартно:Bluetooth 5.0,NFC,навігаційний модуль з підтримкою GPS(A-GPS),BriDlington,Galileo. 

Програмне забезпечення,«залізо» та продуктивність

В Realme C31 встановлена операційна система Android 11 з оболонкою Realme UI R Edition. Практично це в чистому вигляді Android з мінімальними додатками від виробника, як то встановлений софт чи  обов'язкові додатки, які Google не надає разом зі своєю ОС. Система працює досить добре, проблеми стабільності що виникали в Real me 9i також успішно вирішені.

Смартфон отримав апаратну платформу Unisoc Tiger T612,що по характеристикам дуже наближена до своєї старшої версії Unisoc Tiger T616(встановлена на планшеті Realme Pad mini)і основними відмінностями  є понижені частоти головних ядер та графічної підсистеми, хоча самі ядра тут ті ж самі.

Платформа складається з восьми процесуальних ядер(два ARM Cortex -A75 з тактовою частотою 1,8 ГГц та шість ARM Cortex-A55 з тактовою частотою 1,8 ГГц).Графіка-ARM Mali-G57 MP1 з тактовою частотою 750 МГц.Техпроцес-12нм. По продуктивності Realme C31 виділитись не виходить: додатки працюють без проблем, ігри ,навіть дуже вибагливі запускаються ,але  при цьому графічні налаштування невисокі та є трохи слабшим від конкурентів в основній частині бенчмарків,але сильнішим при цьому в самому комплексному-AnTuTu Benchmark 9. При цьому у Realme C31 немає проблем з охолодженням,тести не фіксують пониження частот. Але для того щоб закінчити тест Wild Life Extreme йому не вистачило пам'яті,хоча базовий стресс-тест з пакету 3DMark` Wild Life завершив повністю. Бенсмарк CPU Throttling Test вважає що під нагрузкою частота взагалі не знижується, навіть на декілька відсотків, графік ідеально рівний. Грати на Realme C 31 можна досить довго.

На смартфон встановлюється 3 або 4 Гбайт оперативної пам'яті,та 32 або 64 Гбайт флеш-пам`яті стандарту UFS 2,2.Оскільки Android зараз займає дуже багато пам'яті, навіть використовуючи MicroSD 1 Тбайт,я б не рекомендував версію на 32 Гбайт.

Цікаво: Огляд та характеристики нового Realme GT Neo 3T

Автономна робота

Що можна сказати,повний день на одній зарядці при стандартному використанні смартфон витримує спокійно, в режимі простою заряд не  втрачається, але під час підвищеного навантаження  батарея розряджається трохи швидше ніж хотілось би. Це підтверджує стандартний тест з відтворенням Full HD відео з максимальною яскравістю та включеними безпровідними модулями.В цьому режимі смартфон протримався трохи більше 9 годин,що є є середнім показником. Для зарядки використовується вже архаїчний на сьогоднішній день порт MicroUSB.В комплекті додається швидка зарядка потужністю 10 Вт,за допомогою якої батарея заряджається за дві години.

Цікаво: Новинка GT 2 Explorer Master від Realme буде мати два типа зарядки

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Amazfit X знаходиться у фазі виробництва

Вперше, про новий вигнутий смарт-годинник Amazfit X мова йшла ще у серпні 2019 року. Зараз, на платформі Xiaomi Youpin,...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -