- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Оновлення програмного забезпечення в смартфоні. Для чого потрібно та чому так важливо?

Оновлення програмного забезпечення в смартфоні. Для чого потрібно та чому так важливо?

0
174
Оновлення програмного забезпечення в смартфоні. Для чого потрібно та чому так важливо?

Час від часу на смартфонах з’являється сповіщення про оновлення програмного забезпечення. Користувачі часто це ігнорують керуючись і так хорошою роботою пристрою. Дехто взагалі думає, що оновлення щось сильно змінить, зіб’є налаштування чи якось зашкодить. Так робити не варто, навіть самі розробники постійно говорять про те, наскільки це важливо – оновлювати смартфон. Ми поділимось сьогодні із основними перевагами постійного оновлення ПЗ.

Перш ніж випустити оновлення програмного забезпечення, розробники слідкують за усіма помилками, які вже існують в поточній версії. Також читають відгуки користувачів, їх скарги і т.д. Під час створення нової версії вже всі помилки та вразливості виправляються і ви отримуєте покращене оновлення ПЗ.

Цікаво: Велике оновлення від Microsoft. Що у нього входить і який Windows оновився?

Наступною причиною є шкідливі програми та зайві файли. Власники смартфонів постійно завантажують і видаляють різні програми. Інколи це робиться не зовсім коректно і різні файли залишаються на пристрої. Вони забирають важливу оперативну пам'ять, а також місце внутрішньої. Під час встановлення оновлення все зайве із смартфона пропаде. Те ж саме стосується програм-шкідників. Коли ви завантажуєте щось із неофіційних ресурсів, то є ризик впустити у систему вірус, з яким телефон почне гальмувати або ще гірше - перестане працювати. Оновлення з цією проблемою також можуть справитись та стерти шкідника із системи.

Ще одна причина чому розробники хочуть чим більше пристроїв оновити не зовсім вигідна користувачам. Справа в тому, що при оновленні ПЗ оновлюються окремі додатки, або ж кардинально змінюються. І якщо у вас старий телефон із старою версією ОС (а вона вже не оновлюється), то нова версія програми просто не буде працювати, або ж не буде виконувати абсолютно всі потрібні функції. В результаті людині доведеться задумуватись над покупкою нового смартфона. Такий результат вигідний і виробникам смартфонів, і розробникам ПЗ.

Як бачите, не всі причини оновити програмне забезпечення вигідні власникам смартфонів. Якщо у вас новий пристрій і ви знаєте, що всі програми незалежно від оновлення будуть працювати, то звісно встановити нову версію ПЗ варто. Так ви зможете позбутись інших проблем.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS