Home Новини сучасних технологій Основні поради для безпеки особистих даних в інтернеті

Основні поради для безпеки особистих даних в інтернеті

0

Багато сайтів пропонують авторизуватись, створити власний профіль чи кабінет, тобто надати певну інформацію про себе. Вона зберігатиметься на сервері. Це робиться для ефективнішого користування сайтом. Безпека вашого облікового запису майже на 100 відсотків залежить від вас самих. Процент небезпеки через неполадки на веб-сервісі мізерний. То ж пропонуємо деякі поради для безпеки особистих даних в інтернеті.

Особові дані

Кожен має право сам вирішувати вказувати своє справжнє прізвище та ім'я чи ні. Але згідно законодавства, більшість веб-сервісів не мають права їх у вас запитувати. Бо їх юридична адреса знаходиться за кордоном. Нема потреби вказувати свою адресу чи іншу особисту інформацію, реєструючись у американській грі. Я, наприклад, вказую справжнє ім'я лише коли це стосується платежів чи фінансів. У інших випадках я вигадую щось на кшталт Василь Васильович Васильченко.

Але варто знати, що адміністрація ресурсу може вимагати у вас копії документів. Це може статись, якщо ваша діяльність здасться їм підозрілою. Або у випадку відновлення облікового запису. Це може бути законним в залежності від ситуації. Але в умовах користування будь-яким сайтом є пункт, в якому зазначено, що ви повинні вказувати своє справжнє ім'я. Бо інакше вони мають право обмежити вашу діяльність на своєму ресурсі.

Цікаво: Відомо, чи справді Telegram найбезпечніший месенджер.

Реєстрація

Для того, щоб зареєструватись на певному ресурсі, необхідно придумати собі логін і пароль. Варто одразу звернути увагу на те, яким чином доведеться відновлювати їх, якщо забудете. Деякі сайти пропонують це зробити за допомогою смс, яка надходить на ваш номер телефону. Свій номер також необхідно буде вказати. А деякі сайти пропонують придумати кодове слово і запитання до нього. В цьому випадку не варто обирати щось дуже просте, про що знають всі.

Якщо ви хочете надійніше захистити свої дані, пов'язані з конфіденційною інформацією чи з фінансами, можна входити на сайт за допомогою коду. Він щоразу буде надходити на ваш телефон. Така функція називається двофакторна авторизація. На ресурсі можна подивитись чи є можливість підключити таку послугу.

Також відновити логін чи пароль можна через електронну пошту. На неї також прийде код підтвердження. Особливе значення необхідно приділити паролям. Не варто використовувати один для всього, краще придумувати різні. Вони не повинні бути легкими. Не слід ставити паролем своє ім'я чи прізвище, дату народження чи кличку свого домашнього улюбленця. Правильніше буде обрати 10 випадкових символів, які міститимуть великі букви, цифри, розділові знаки чи знаки пунктуації.

Цікаво: Відомо, як можна удосконалити систему зчитування відбитку пальця в смартфоні.

Видимість особистих даних

Узагальнюючи, хочу додати, що не варто на сторінках соціальних спільнот публікувати особисту інформацію. Або хоч не показувати її не зареєстрованим користувачам чи людям, які не входять в коло ваших друзів. Зловмисники можуть скористатись цим і нашкодити вам або вашим легковірним близьким.

Небезпека фішингу

Шахраї створюють фальшиві сайти для того, щоб викрасти ваші паролі. Зазвичай підробляють лише вікно входу. То ж заходячи на сторінку чи реєструючись, необхідно перевіряти URL-адресу та функціонал сайту. Бо інакше, дані вашого облікового запису опиняться в руках сторонніх осіб. Це може призвести до дуже неприємних наслідків.

І на додачу, якщо ви завершили роботу на якомусь ресурсі, не полінуйтесь, обов'язково завершіть сеанс і вийдіть з свого профілю.

Також нещодавно ми розповідали як захистити свій Google акаунт від хакерів.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version