- Реклама-
Home Новини сучасних технологій Основні причини, чому смартфон не зможе замінити комп’ютер

Основні причини, чому смартфон не зможе замінити комп’ютер

0
129
Основні причини, чому смартфон не зможе замінити комп'ютер

Протягом останніх декількох років, можна спостерігати за тим, як швидко розвиваються смартфони, ПК, ноутбуки, планшети та інші розумні пристрої і якщо взяти для прикладу саме смартфони, то прогрес буде відчутним найбільше. З таким розвитком смартфонів, в багатьох користувачів зникла необхідність у використанні ПК або ноутбуків, оскільки їм для роботи або розваг, цілком достатньо й смартфона, який може виконувати майже те саме, що настільний комп’ютер, але буде поміщатися в кишені і не буде займати зайвого простору. З одної сторони, таке твердження може бути вірним, але з іншої, смартфонам все рівно не замінити ПК. Про це зараз і поговоримо, та назвемо основні причини, чому в найближчі декілька років відмовитися повністю від ПК не вийде.

Звісно, ви можете заперечити цьому, стверджуючи, що за допомогою смартфона можна підключитися до телевізора, до монітора, домашнього кінотеатру, принтера і навіть під'єднати до нього мишку та клавіатуру. Будемо відвертими, те що ми під'єднуємо до смартфона різну периферію, ще не робить його ПК, оскільки в моєму випадку, все зводиться до зручності виконання тих чи інших поставлених задач, і комфортно виконувати щось через смартфон, не виходить.

Також не можна вважати, що смартфон замінить ПК через те, що компоненти в них схожі (оперативна пам'ять, накопичувач, процесор, охолодження і тому подібне). Якщо подивитися з технічної сторони, то для прикладу, ви не зможете користуватися Windows на своєму смартфоні, так само, як і запускати програми для цієї ОС на смартфонах.

Цікаво: Названо 3 причини, чому перед сном варто вимикати інтернет на смартфоні.

Стосовно програм, то тут також варто зауважити, що більшість програм для ПК недоступні для мобільних пристроїв і навпаки. Причиною є те, що розробникам більш-менш серйозних програм, нема сенсу в їхній адаптації для смартфонів, оскільки прийдеться сильно врізати функціональність, та й на маленьких екранах програми не будуть такими комфортним, як на великих моніторах. До таких програм можна віднести різноманітні фінансові програми, програми для роботи з монтажем відео, з професійним редагуванням фото, програми для роботи з таблицями і тому подібне.

Ще одна причина, чому смартфонам нема сенсу боротися із ПК - це їхня стабільність роботи та обчислювальна потужність. Смартфони набагато частіше "зависають" в порівнянні з ПК і при таких зависаннях, ви з легкістю можете втратити всі незбережені дані, що дуже рідко трапляється з користувачами ПК, особливо, які користуються останніми версія Windows.

Ну і на завершення, смартфони не завжди працюють стабільно із зовнішньою периферією і це цілком логічно, оскільки додатки для смартфонів розроблялися для того, щоб ними керували за допомогою сенсору. Також за автономність варто нагадати і тривалість "життя" смартфона і ПК. Вже всі знають, що смартфони необхідно замінювати не рідше, ніж раз в 3-4 роки, по тій причині, що вони будуть настільки погано працювати, що ви просто не зможете комфортно ними користуватися. Стосовно ПК або ноутбука, то ними ви можете користуватися і 10+ років, якщо тої продуктивності, яку вони пропонують, вам буде вистачати.

Цікаво: Названо програми, які варто замінити, щоб смартфон запрацював швидше.

Як бачите, смартфони і ПК неймовірно різні пристрої, тому замінити їх один одним практично нереально. Якщо ж говорити про їхню сумісну роботу, то так можна суттєво розширити функціонал як одного (смартфона), так і іншого (ПК або ноутбука).

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS