Home Новини сучасних технологій Перераховано 6 помилок розміщення сітчастого маршрутизатора, яких слід уникати

Перераховано 6 помилок розміщення сітчастого маршрутизатора, яких слід уникати

0

Придбання сітчастої системи маршрутизатора – це лише половина процесу оновлення. Якщо розміщення вузла сітки погане, ви ніколи не отримаєте всі переваги сіткової системи. Ось типові помилки, яких ви хочете уникнути.

Розміщення сітчастого маршрутизатора в тому ж місці

Коли ви купуєте нову систему сітчастого маршрутизатора, це ідеальний час, щоб повторно оцінити розташування вашого маршрутизатора.

У багатьох людей традиційний маршрутизатор Wi-Fi припаркований десь осторонь. Це місце, як правило, визначається місцем, де постачальник послуг Інтернету (ISP) входить у ваш будинок.

Найпоширеніші місця, які ми знаходимо, це у вітальнях, де був розташований оригінальний кабельний вхід, або в кутах підвалу, де стара телефонна служба входить до будинку.

Хоча сітчасті системи досить корисні для перев’язування ситуації, наприклад, коли маршрутизатор заштовхують у кут підвалу, це не ідеально.

Тепер, коли ви налаштовуєте нову систему, настав чудовий час подумати про зміну маршрутизатора , щоб покращити покриття Wi-Fi .

Те, що ваш маршрутизатор завжди перебував у певному кутку, не означає, що він повинен там залишатися. Переміщення сітчастого маршрутизатора в центральне місце у вашому домі полегшить ефективне розміщення інших вузлів і покращить охоплення всього будинку.

Цікаво: Експерт розказав, як зловмисники знаходять місцезнаходження жертви через Wi-Fi роутер.

Розміщення вузлів занадто близько

Це може здатися нерозумним, але ви можете розмістити вузли сітки дуже близько один до одного. Обладнання, як на рівні маршрутизатора, так і на рівні пристрою, як-от ваш смартфон, постійно вдосконалюється, але розміщення вузлів близько один до одного створює непотрібне навантаження на сітчасту систему та підключені до неї пристрої.

Ви не хочете створювати перевантаження радіо, розміщуючи вузли занадто близько один до одного, і ви не хочете, щоб ваші пристрої постійно переоцінювали, який вузол використовувати, тому що незрозуміло, який із них забезпечує найкраще з’єднання в будь-який момент часу.

Трохи складно оцінити багато разом. Очевидно, ви не хочете мати два вузли в одній маленькій кімнаті або на протилежних сторонах стіни, але як планування вашого будинку, так і матеріал, з якого він побудований, відіграють роль у визначенні того, наскільки близько розташовані вузли.

Цікаво: Що станеться з Wi-Fi роутером, якщо його не вимикати на ніч.

Розташування вузлів занадто далеко один від одного

Можна подумати, що було б одразу очевидно, якби ви розташували вузли занадто далеко один від одного. Wi-Fi не схожий на простий перемикач, де він увімкнено, працює чи вимкнено, але ні. Немає різу і висихання «на X відстанях від Y маршрутизатора сигнал не працює», правило.

Натомість сигнал погіршується протягом певного інтервалу часу, на який впливає не тільки відстань, а й усе між вузлом сітки та його найближчим сусідом.

Оптимальне розміщення вузлів — це те, коли кожен вузол охоплює максимальну площу в будинку з достатнім перекриттям між одним вузлом і найближчим вузлом, щоб два блоки могли спілкуватися з мінімальними перешкодами та сильним сигналом.

Те, як виглядає ваш будинок, багато в чому залежить від багатьох інших факторів у цьому списку, наприклад, де розміщено основний маршрутизатор сітки, а також налаштування та конструкція вашого будинку.

Загалом, однак, гарною рекомендацією є розміщення вузла приблизно на півдорозі між сітчастим маршрутизатором і районом вашого будинку, де ви отримуєте дійсно слабкий сигнал. Мета полягає в тому, щоб вузол узяв сигнал від маршрутизатора і переніс його, тому він не повинен бути так далеко, щоб він намагався правильно підключитися.

Якщо вузли знаходяться занадто далеко один від одного, пристрої в напівмертвій зоні між ними відчуватимуть повільний час завантаження, заїкання та інші проблеми з підключенням. Це хороший знак того, що вам потрібно перемістити один або кілька вузлів (або додати ще один до системи).

На схемі вище ви можете побачити, як стратегічне розміщення вузлів сітки (у даному випадку TP-Link M9 ) охоплює гараж, внутрішній дворик і центральну структуру будинку.

Цікаво: Відомо, як збільшити швидкість інтернет-з’єднання за допомогою роутера.

Розміщення вузлів біля зовнішніх стін

Говорячи про розміщення вузлів сітки занадто далеко один від одного, поширеною помилкою, з якою ми дуже часто стикаємося, є розміщення маршрутизатора (сітчастої мережі чи іншим чином) біля зовнішньої стіни.

Wi-Fi випромінює від маршрутизатора або вузла сітки в досить однорідній формі (форма залежить від типу антени, але більшість пристроїв не мають високофокусованих спрямованих антен, тому вона має форму пончика, купола, сфери або такий). Якщо ви припаркуєте вузол сітки біля зовнішньої стіни, значна кількість сигналу буде випромінюватися у вашому дворі чи сусідній квартирі.

Якщо вам дійсно потрібно таке покриття, наприклад, надсилати сигнал Wi-Fi у внутрішній дворик, де ви проводите багато часу, це нормально. Але якщо вузол сітки обіймає зовнішню стіну, яка межує з простором, який ви не використовуєте, вам слід змінити розташування вузла сітки, щоб знак краще вирівнювався з просторами, які ви використовуєте.

Цікаво: Кнопки WPS та Reset на роутері – їх призначення та функції.

Розміщення вузлів за радіопоглинаючими матеріалами

Ви можете значно покращити розташування вузлів сітки, якщо думати про свій будинок з точки зору того, які матеріали існують між одним і іншим вузлом.

Уявіть на мить, що ви Супермен і можете дивитися крізь підлогу та стіни, бачачи все між тим, де ви плануєте розмістити основний маршрутизатор сітки, і де ви будете розміщувати вузли. Що буде між вузлом і підставою, якщо провести лінію в повітрі і в середніх конструкціях будинку?

Є деякі матеріали, які поглинають так мало сигналу Wi-Fi, що їх можна перебувати на вулиці. Вікна практично непомітні, якщо їх не тонувати металевою плівкою. Внутрішні стіни з гіпсокартону з дерев’яними шпильками вбирають трохи, але не сильно.

Такі речі, як холодильники та інші великі прилади, чавунні ванни (і металева сантехніка загалом, наприклад, великі чавунні дренажні палі), бетонні стіни, старі штукатурні стіни з металевими лещатами, сталеві шпильки та все інше з металевим складом та/або високою щільністю поглинає багато енергії Wi-Fi.

Сюди, до речі, належать і книги. Можливо, ви не дуже думали про велику книжкову шафу чи цілу стіну, обставлену книгами, але майте це на увазі. Хоча одна книга не заблокує сигнал Wi-Fi, сотні книжок, складених разом, поглинають багато енергії.

Маючи це на увазі, спробуйте розмістити свої вузли сітки так, щоб ви могли намалювати уявну лінію без будь-яких «важких» перешкод (чи то видимих, чи прихованих у стінах) між вузлом, іншими вузлами та маршрутизатором.

Іноді достатньо просто перемістити вузол сітки з одного кута кімнати в інший, щоб допомогти сигналу пройти крізь усі металеві прилади на кухні або отримати пряму «лінію видимості» через підлогу, не натикаючись на стару ванну.

Цікаво: Відомо, як вибрати WI-FI-роутер, щоб Інтернет-мережа працювала стабільно, швидко та безперебійно.

Розміщення вузлів занадто низько

Хоча технічно ця помилка може бути включена в попередню підказку, коли йдеться про те, що ваші вузли сітки не розміщуються за радіопоглинаючими матеріалами, вона досить помітна, щоб вийти і обговорити її самостійно.

Занадто часто люди розміщують свої вузли сітки в дуже низьких місцях для оптимальної дисперсії сигналу. Щільність будь-якої кімнати у вашому домі сильно залежить від підлоги. Меблі на підлозі. Усі предмети меблів (наприклад, книги, прикраси тощо) розташовані ближче до підлоги. Наші тіла також певною мірою блокують Wi-Fi, і ми також ходимо і живемо своїм життям у нижній половині кімнати.

Є причина, коли ви перебуваєте в місці з великою корпоративною мережею Wi-Fi, як-от офіс, коледж або будь-яке інше подібне місце, точки доступу Wi-Fi є високими. Хоча частиною розміщення є простота розгортання, велика частина полягає в тому, що розміщення точок доступу над користувачами гарантує, що всі тіла та меблі в просторі не блокують сигнал.

Ви можете скористатися перевагами цих середовищ і перемістити свої вузли сітки якомога вище (або прийнятно для вашого дизайну інтер’єру) у вашому власному домі. Переміщення ваших вузлів сітки від висоти столу до висоти стелі ставить їх вище всіх речей у кімнаті, які блокують їхній сигнал.

Варто відзначити, що більшість споживчих сітчастих систем, представлених на ринку, призначені для горизонтального поверхневого розміщення. Антени всередині вузла розташовані так, як якщо б ви збиралися розмістити вузол на столі, полиці або іншій горизонтальній поверхні, щоб радіосигнал випромінювався навколо пристрою з дещо слабкішим профілем сигналу під ним.

У реальних умовах різниця між, скажімо, вузлом Eero або Nest Wi-Fi , що стоїть плоско або орієнтованим на 90 градусів на настінному кріпленні, незначна, але сигнал об’єктивно буде сильнішим у «верхній частині» пристрою.

Пам’ятаючи про це, якщо ви монтуєте пристрій на стіні, варто тримати його горизонтально або вибрати стіну для вертикального монтажу, щоб «верхня частина» блоку була спрямована всередину на найважливіші зони будинку, а не на задній двір. Знову ж таки, у реальному світі, граючи в ігри на телефоні чи потокове відео відповідно до умов телевізора, вам буде важко помітити різницю між двома орієнтаціями.

Узагальнення списку помилок розміщення сітки тут є ідеальним часом, щоб наголосити на практичному розміщенні, а не на оптимальному розміщенні. Ми не хочемо, щоб хтось читав цей список порад і думав, що їм потрібно змінити все, що стосується макета сітчастої мережі.

Перш ніж переносити все навколо, шукайте легких виграшів, наприклад, просто помістіть вузол сітки на книжкову полицю замість того, щоб ховати його серед книжок на полиці, або змінити кут кімнати, в якому вузол знаходиться, щоб він міг спілкуватися онлайн. з іншим вузлом без плити та холодильника на шляху.

Цікаво: Відомо, як зловмисники можуть нашкодити взламавши Wi-Fi роутер.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version