Home Новини сучасних технологій Перераховано маловідомі, але корисні функції OC Android

Перераховано маловідомі, але корисні функції OC Android

0

Сьогодні ми продовжимо говорити про маловідомі, але від того не менш корисні функції ваших операційних систем і навіть браузерів. На черзі в нас – «лайфхаки» від ОС Андроїд. Хоч цю систему використовують мільйони людей і думають, що знають про неї все, то покваплюсь показати Вам дещо цікаве.

Режим розробника в смартфоні

Цей режим пристосований для досвідчених користувачів, яким потрібно, наприклад, зібрати статистику про пристрій, він робить систему більш гнучкою для різних дій, тому звичайному користувачу там робити нема чого. Щоб ввімкнути режим, перейдіть в налаштуваннях в розділ «Про телефон» і натисніть декілька раз на рядок «Номер складання» і вас повідомлять про ввімкнення режиму розробника.

Цікаво: Відомо, як дізнатися, хто брав ваш телефон.

Контроль витрати трафіку

Якщо ви переживаєте за те, скільки ви витрачаєте вашого трафіку, не використовуючи сторонніх програм, це можна легко перевірити зробивши пару кроків. Перейдіть в параметрах в пункт «Передача даних» і встановіть ліміт, який буде вас влаштовувати. До речі, ця функція ще показує скільки і яка програма використовує трафіку.

Гра, яку навіть не потрібно завантажувати

Чи здогадувалися Ви про те, що у Вашому Андроїд-смартфоні є гра, якої Ви навіть не завантажували, тоді ж запитаєте «А де ж вона, я її на робочому столі не бачу», не проблема: Вам достатньо зробити лише пару легких кроків і весела гра уже у ваших руках. Робимо наступне:
•Перейдіть в налаштування.
•Про телефон, там ви знайдете пункт «Версія Андроїд», натисніть по ньому кілька разів і у вас відкриється гра або (залежно від версії) анімована картинка з якою можна взаємодіяти.

Цікаво: Названо 4 особливості Android, яких бракує в iPhone.

Функція "Лупа"

Ця проблема знайома власникам смартфонів з малою діагоналлю, особливо коли сайти не оптимізовані під мобільну версію, коли текст надто малий і розгледіти що-небудь майже неможливо. Для таких проблем зробили дуже корисну функцію «Лупа», щоб її знайти переходимо в налаштування, пункт «Спеціальні можливості», далі «Жести для збільшення. Тепер ви можете легко збільшити масштаб потрійним натисканням на екран.

Безпечний режим

Запитаєте навіщо нам цей режим, все дуже просто, він потрібен коли наша система «прихворіла» і в ній накопичились, наприклад, віруси і вам потрібно терміново це виправити. В цьому режимі всі раніше встановлені програми будуть чорно-білого кольору, і доступні вам будуть тільки системні програми, і ви з легкістю зможете «вилікувати вашу систему. Все, що вам потрібно – натиснути кнопку вимкнення, що на корпусі, і коли на екрані з’явиться кнопка вимкнення, натисніть на неї та утримуйте, і ви отримаєте бажаний результат.

також нещодавно було названо 2 серйозні причини, чому на смартфоні варто відключати функцію геолокації.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version