Реклама

Перевіряємо, чи вказана ємність карти пам’яті дійсно правдива

Останні Новини

Здавалося б, а що можна підробити у звичайній карті пам’яті? Насправді виробники не усі чесні та можуть вказувати дещо неправдиву інформацію на коробці. Наприклад, якщо купувати моделі невідомих брендів, то замість заявлених 256 Гб можна отримати 64 Гб. На перший погляд, це буде не помітно, так як на екрані буде вказана заявлена кількість. Помітно це стає після перекидання файлів. Вони будуть зберігатись, але не відкриються, бо будуть пошкоджені. Виходить, що людина платить кошти взагалі не за те, що вказано на коробці.

Цікаво: Мобільна відеокарта GeForce RTX 3080 отримала більше пам’яті ніж настільна

Щоб не стати жертвою обману, можна перевірити карту пам’яті за допомогою сторонніх програм. Вони безкоштовні і доступні на ПК та смартфоні. Важливо розуміти, що перевірка буде запущена тільки на повністю пустій карті пам’яті, адже програма буде сама заповняти, а потім видаляти свої файли.

Якщо обирати де перевірити карту пам’яті, то краще скористатись ПК. Тут цей процес буде швидший. Зараз ми перерахуємо список програм, за які не доведеться платити кошти. Підходять вони для перевірки SD та microSD карт.

  • Check Flash. Програма російською мовою, тому буде просто зрозуміти її функції та можливості. Дуже важливо перечитати спочатку всю інструкцію, щоб не нашкодити своїй карті пам’яті.
  • H2testw. Це сама популярна програма, яка ідеально підійде для звичайного користувача. Вона дуже проста та зрозуміла. Тут немає нашої мови, лише англійська та німецька, але це не заважає її активно використовувати.
  • USB Flash Drive Tester. Цю програму часто використовують, якщо інші не впорались із цією задачею. Буває, що програма просто не бачить карти пам’яті, але з цією таких проблем немає.

Цікаво: Розповідаємо, який обсяг пам’яті оптимальний для смартфона та чи потрібно купувати флешки

Не усі мають можливість перевірити карту пам’яті на ПК, тому використовують смартфон. Тут також є спеціальний для цього софт, але він буде повільніше працювати. До цього варто бути готовим. Ось список додатків, якими можна користуватись.

  • Fake Device Tes. Англійська програма, якою користуються не лише новачки. Вона має ряд функцій для різних перевірок, але для карти пам’яті підійде одна під назвою External SD Full Memory Test.
  • Fake sdcard checker. Хоч і англійська, але дуже зрозуміла програма. Нею й користуються майже всі, хто хоче зробити перевірку. Тут доступна швидка перевірка під назвою write 100% / read 0% (verify only size) та повна – write 100% / read 100%. Все залежить від побажать користувача.

Щоб отримати гарантований результат від перевірки, можна завантажити декілька програм та виконати декілька перевірок. Це дасть 100% результат.

Цікаво: Названо способи збільшення внутрішньої пам’яті в смартфоні.

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Відбувся глобальний реліз телеприставки Xiaomi Mi Box 4S Pro

Сьогодні відбувся глобальний реліз телеприставка Xiaomi Mi Box 4S Pro. Телеприставка підтримує 8K. Декількома днями раніше телеприставку почали продавати...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -