Home Новини сучасних технологій Післяплата на Новій пошті, або по-простому «наложка» – умови та вартість

Післяплата на Новій пошті, або по-простому «наложка» – умови та вартість

0

Компанія Нова пошта надає своїм клієнтам послуги «Післяплати вартості відправлення». Тобто, отримувач може оплатити вартість посилки по факту її отримання на відділенні Нової пошти разом з оплатою вартості за пересилку. Також він має право, перед оплатою, відкрити посилку в присутності працівника відділення та переглянути вміст відправлення. Якщо товар в посилці не відповідає очікуваним вимогам, клієнт може взагалі відмовитися від відправлення, не оплачуючи взагалі нічого.

Якщо ж клієнта задовольнить вміст посилки, він буде зобов’язаний оплатити суму задекларованої післяплати (тобто вартість товару) та вартість пересилки згідно тарифів Нової пошти. Крім того, в залежності від вартості товару, Нова пошта нарахує комісію за послугу «Післяплата». Ці додаткові кошти компанія бере за послуги по зарахуванню коштів на картки продавців товару.

Цікаво: Названо переваги, які отримуються користувачі мобільним додатком від «Нової пошти».

Післяплата у Новій пошті – умови, плюси та мінуси

Які плюси послуги «Післяплата» для отримувачів посилок:

  • Гарантія збереження Ваших коштів в разі, якщо Ви мали справу з шахраями. Адже, оглянувши вміст посилки, Ви побачите, чи саме той товар Вам відправили. В іншому випадку, Ви відмовитесь від посилки, не витративши кошти.
  • Можливість швидко замовити товар по гарячим знижкам, не маючи на той момент при собі коштів.
  • Не здійснювати багато дій по оплаті, а розрахуватися за все один раз.

Мінусом послуги «Післяплата» для отримувача посилки є те, що вона платна.

Які плюси послуги «Післяплата» для відправника посилки:

  • Продавець товару завдяки післяплаті стає привабливішим для покупця товару. Він може отримати більше клієнтів. Адже, покупець не буде переживати за свої кошти, думаючи, що його надурять, якщо він заплатить передчасно.
  • Непідходящий товар чи бракований повернеться відразу продавцю. Не потрібно буде вираховувати, чи пройшло вже 14 днів з моменту продажі, адже згідно Закону, покупець протягом цього терміну має право повернути товар продавцеві.

Мінусом для продавця є те, що він змушений буде оплатити вартість доставки Новою поштою посилки в обидві сторони, в разі, якщо покупець відмовиться від посилки.

Вартість послуги «Післяплата»

Для отримувача посилки послуга «Післяплати» є платною. Її вартість розраховується у розмірі 2% від вартості відправлення плюс 20 грн. До цієї вартості додасться задекларована вартість вмісту посилки та вартість пересилки Новою поштою. Будьте готові сплатити три суми. Вартість послуги «Післяплата» – це оплата послуги по здійсненню грошового переказу через Нову пошту.

Як правило, вартість послуги по післяплаті оплачує отримувач посилки. Але, може оплатити і продавець, якщо така у Вас з ним взаємна домовленість.

Цікаво: На Новій Пошті впроваджені нові правила пакування.

Отримання коштів відправником послугою «Післяплата» – два варіанти

Є два варіанти, як може отримати кошти відправник посилки – у відділенні Нової пошти готівкою, або шляхом зарахування вартості посилки на власну банківську картку. Звичайно, всі ці дії можна буде здійснити після того, як отримувач забрав посилку з відділення Нової пошти.

Варіант перший.

Умови по зворотній доставці коштів до відділення Нової пошти та отримання готівки продавцем:

  • Отримати грошовий переказ продавець зможе у будь-якому відділенні Нової пошти.
  • Максимальна сума післяплати складає 399 999,99 грн.
  • Для отримання грошового переказу необхідно мати при собі документ, який засвідчує Вашу особу.
  • Кошти Ви зможете отримати наступного дня після того, як покупець забере посилку.

Варіант другий.

Умови по зарахуванню коштів на Ваш банківський рахунок:

  • Вартість відправлення буде зарахована продавцю на банківську картку через 30 хвилин з моменту, коли покупець забере та оплатить посилку у відділенні Нової пошти.
  • Існує обмеження по одній операції – не більше 29 999 грн. за раз.
  • За день дозволено зробити до 50 таких операцій по одній банківській картці. Але не більше 500 переказів в місяць на загальну суму, яка не перевищує 249 999 грн.
  • Якщо, з якихось причин, зарахування коштів на Вашу банківську картку не відбулося, Вас повідомлять про це sms-повідомленням. Отримати кошти тоді Ви зможете у вигляді готівки в будь-якому відділенні Нової пошти на наступний день після отримання посилки покупцем.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

NO COMMENTS

Exit mobile version