Home Новини сучасних технологій Порядок дій, якщо ваші особисті дані “злили” в мережі

Порядок дій, якщо ваші особисті дані “злили” в мережі

0
Порядок дій, якщо ваші особисті дані "злили" в мережі

Дуже часто зустрічається новина, що якийсь великий інтернет-магазин атакували хакери і дані користувачів вибігли до мережі. Більшість користувачів не знає як поводитись, коли ресурс на якому є обліковий запис оголосив про витік даних.
Хто і з якою метою це робить?

Цікаво: Google бореться з шахрайством в іграх Android за допомогою нового API

Усі ресурси де реєструються користувачі мають базу даних з певною інформацією про них. На цих ресурсах зберігають дані, які вказували під час реєстрації. Це може бути якась особиста інформація у вигляді листування, а можуть бути платіжні дані банківських карток. Відомо, що ці дані зберігаються краще, ніж будь-яка інша інформація. Хакери використовують слабкі місця ресурсів, щоб заволодіти конфіденційною інформацією і в подальшому продати зацікавленим людям.

Що робити якщо Ви стали жертвою даної ситуаці? В першу чергу, якщо до сервісу була прив'язана банківська карта, її слід заблокувати та отримати нову. Щоб запобігти цьому, то особисто ми радимо для покупок в інтернеті користуватись лише віртуальною банківською карткою. Вона заблоковується в кілька натискань в особистому кабінеті банку.

Цікаво: Стало відомо, як шахраї крадуть гроші із банківської картки

Наступний крок - слід проаналізувати Ваш пароль. Взагалі паролі рідко можуть "зливатись", тому що вони зберігаються у зашифрованому вигляді. Але якщо Ви використовуєте такий самий пароль в соціальній мережі чи електронній пошті, як на зламаному сайті то це дасть змогу шахраям знайти всі облікові записи.

Також варто з обережністю відноситись до різних пропозицій, які надходять через інтернет. Оскільки ви вказували певні дані про себе, то зловмисник може знати про ваше хоббі чи просто інтереси. І спеціально для Вас підготувати якусь "неймовірну" акцію чи пропозицію. Подальші дії звичайно призводять до втрати коштів.

Цікаво: 6 нових шахрайських схем 2022 року. Яким чином себе захистити та не втратити кошти?

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version