Home Новини сучасних технологій Постачальника Apple, Amazon і Tesla звинуватили у застосуванні примусової праці

Постачальника Apple, Amazon і Tesla звинуватили у застосуванні примусової праці

0

Сьогодні надійшла інфомрація, що постачальника Apple, Amazon і Tesla звинуватили у застосуванні примусової праці. Згідно з розслідуванням The Washington Post та Tech Transparency Project , компанія Lens Technology використовує на своїх заводах “тисячі уйгурських робітників з переважно мусульманського регіону Сіньцзян”. The Post описує Lens Technology як давнього, головного партнера Apple, історія якого сягає з “перших днів” виробництва iPhone.

«Наші дослідження показують , що використання Apple, примусової праці в ланцюжку поставок , виходить далеко за межі того, що компанія визнала,» директор Tech Transparency Project Кеті Павло сказав Post . “Apple стверджує, що вживає надзвичайних заходів для моніторингу свого ланцюга поставок щодо таких проблем, але докази, які ми знайшли, були відкрито доступні в Інтернеті”.

Представник Apple заявив виданню, що компанія підтвердила, що Lens Technology "не отримувала жодних трудових переказів уйгурських робітників із Сіньцзяна". У звіті про хід роботи постачальників зазначається, що Apple провела 1142 "оцінки" по всьому своєму ланцюжку поставок у 49 різних країнах у 2019 році, щоб забезпечити дотримання Кодексу поведінки постачальників та стандартів відповідальності постачальників, але відмовився повідомити Post, чи є Lens серед компаній, які перевірені. У листопаді прес-секретар Apple Джош Розенсток повідомив Post, що компанія "провела детальне розслідування з нашими постачальниками в Китаї і не знайшла жодних доказів примусової праці на виробничих лініях Apple".

Постачальника Apple, Amazon і Tesla звинуватили у застосуванні примусової праці

Цього року питання примусової праці уйгурів у Китаї привернуло підвищену увагу; На початку цього року Конгрес представив законопроект, який заборонятиме в'їзд товарів, виготовлених на примусовій роботі в уйгурському регіоні Китаю, до США, а компанії нестимуть відповідальність за такі порушення прав людини. Законопроект був прийнятий у Палаті ще у вересні, але з тих пір як " The Washington Post" виявили, що Apple заплатила лобіюванню Конгресу, щоб по суті знизити рахунок. Як повідомляється, Nike та Coca-Cola також відстоюють потенційне законодавство шляхом лобіювання. Хоча це вже пройшло в палаті, Сенат ще не проголосував за нього.

Реакція Apple на всі звинувачення

Публічно Apple дотримувалася своєї позиції щодо примусової праці: Генеральний директор Тім Кук дав свідчення на слуханнях в Конгресі в липні , сказавши, що «примусова праця є огидною. Ми б не терпіли цього в Apple ". Кук також заявив, що компанія припинить будь-які відносини з постачальниками, які застосовували примусову працю - але Post повідомляє, що Lens Technology є однією з "принаймні п'яти" компаній у ланцюзі поставок Apple, які нібито використовують примусову працю.

This picture taken on March 12, 2015 shows employees working in the workshop of Lens Technology in Liuyang, central China's Hunan province. Zhou Qunshu, a former factory worker who founded Lens Technology , a company supplying Apple, Samsung and other technological giants with touchscreen glass has become China's richest woman, reports said, with a fortune surpassing 8 billion USD. CHINA OUT AFP PHOTO (Photo credit should read STR/AFP via Getty Images)

Навряд чи це перший випадок, коли Apple зазнає критики за свої трудові практики в Китаї. Більшу частину останнього десятиліття компанія вирішувала проблеми, пов'язані з поганими умовами праці на заводах по всьому Китаю, можливо, особливо на виробничих потужностях Foxconn . Здається, компанія за останні роки покращила ситуацію, але проблеми все ще залишаються, як і останні заяви щодо звітів студентських робітників на заводах . Так само як Amazon , так і Tesla також мали частку заяв про порушення трудових відносин та зловживання іноземними працівниками.

Buzzfeed News широко повідомляє про можливі порушення прав людини в районі Синьцзяна Китаю, деталізуючи, як країна побудувала величезну кількість таборів за останні кілька років, коли підсилює кампанію проти мусульманських груп меншин, таких як уйгурські. Вчора видання показало, що знайшло докази понад 100 заводських будівель прямо на місці таборів, де воно могло змусити затриманих працювати. Buzzfeed News вважає , що більше одного мільйона мусульманських меншин були затримані в Китаї з 2016 року.

Тим часом Китай працює з Європейським Союзом над інвестиційною угодою, яка включатиме положення про те, що країна «докладатиме постійних і постійних зусиль» для заборони примусової праці. З огляду на передбачуване масове ув’язнення та примусові роботи в регіоні Сіньцзян, перед Китаєм очевидно багато роботи, перш ніж його претензії щодо боротьби з цим питанням можуть бути сприйняті серйозно.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

Exit mobile version