Реклама

Правила, яких слід дотримуватися під час використання смартфону з операційною системою Android

Останні Новини

Profi
Profihttps://www.instagram.com/baloh_y/
Головний редактор технічного контенту на ITech.co.ua, який зацікавлений у смартфонах та інших гаджетах.

Операційна система Android дуже проста та практична у використанні, на її основі працює багато пристрої, одним із таких є мобільний телефон. Щороку компанія-виробник презентує нові можливості Android, тим самим підганяючи виробників смартфонів модернізувати свої пристрої, щоб ті могли працювати з операційною системою без ускладнень.

Цікаво: Названо функції, які бажано вимкнути в Android-смартфоні.

Дана стаття присвячена тому, яких правил слід дотримуватися, користуючись мобільним телефоном, який працює на основі операційної системи Android, щоб смартфон прослужив набагато довше своєму власнику.

  • Перезавантажувати свій пристрій, хоча б раз на тиждень.
  • Час від часу дозволяти телефону повністю вичерпувати заряд батареї, тобто повністю розрядитися і вимкнутися, щоб спеціальна програма змогла зчитати дані роботи акумулятора.
  • Якщо мобільний телефон почав нагріватися під час роботи деяких програм, слід його залишити в стані спокою допоки не охолоне, потім перезавантажити пристрій. Заборонено вмикати телефон до електромережі (заряджати), якщо він ще не охолодився – це може згубно вплинути на роботу батареї.
  • Сама система Android присилає повідомлення про те, що у того чи іншого додатку і програми вийшли оновлення, тому слід їх скачувати, щоб телефон не почав «гальмувати» у роботі з ними.
  • Не забувайте очищати кеш на своєму пристрої, адже його накопичення також шкодить діяльності гаджету, для цього можна використовувати спеціальні програми, які очищають його автоматично.
  • Періодично прогортайте Меню телефону і видаляйте додатки і програми, якими не користуєтеся, адже вони тільки займають пам’ять на пристрої.
  • Аналогічні дії слід провести із файлами і інформацією, яка не є актуальною для користувача, це можуть бути фото, відео, музика, SMS, також необхідно видаляти неактуальні діалоги у месенджерах: WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, Snapchat, Viber та інші.

Цікаво: Названо можливості, які може отримати операційна система Android 13.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть відповідальним користувачам мобільних телефонів продовжити на довгий час роботу своїх пристроїв, адже краще попередити поломку смартфона, аніж купувати новий, тим більше, якщо його функціонал власника повністю влаштовує.

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

ITech News

Новини Партнерів
Реклама

Випадкові Записи

Huawei Mate 30E Pro вийшов на ринок

Смартфон Huawei Mate 30E Pro вийшов на ринок Китаю у двох варіантах пам’яті – 8 Гб оперативної пам’яті +...
Реклама

Буде Цікаво

- Advertisement -