Home Новини сучасних технологій Бізнес новини ПриватБанк заблокував карту – названо вихід з ситуації

ПриватБанк заблокував карту – названо вихід з ситуації

0

З такою ситуацією, як блокування банківської карти, може зіткнутися кожен клієнт ПриватБанку, особливо зараз, коли блокування банківських карток почастішало. Цілком зрозуміло, що багатьом цікаво, як уникнути такої неприємної ситуації і що найбільше цікавить, це що робити, якщо ПриватБанк заблокував банківську карту. Зараз буде названо вихід із такої ситуації, але краще б ніхто в неї не потрапляв.

Для початку нагадаємо, що при блокуванні банківської карти, ви не зможете нею розраховуватися в магазинах та в інтернеті, не зможете знімати з неї готівку та робити перекази на інші карти. Фактично, ви взагалі нічого не зможете з нею робити і ваша карта перетвориться в звичайний пластик.

Тепер стосовно того, чому банківську карту можуть заблокувати. Умовно, основних причин може бути 3, а саме:

неправильно введений пін-код (3 рази);
за рішенням суду;
за сумнівні фінансові операції.

Тепер давайте детальніше розглянемо причини блокування банківської карти.

Неправильно введений пін-код

Ми досить часто про це пишемо, але багато хто робить одну й ту саму помилку раз за разом. Якщо ви ввели неправильно пін-код 2 рази, то не варто вводити його третій раз, оскільки з ймовірністю понад 90%, ви все рівно не вгадаєте і банкомат затримає вашу карту, та заблокує. Далі вам прийдеться йти до найближчого відділення та називати причини, чому ви забули свій пін-код. Далі вам прийдеться випускати нову банківську карту.

За рішенням суду

В даному випадку, ця причина підходить тим клієнтам ПриватБанку, які мають заборгованості перед податковою, перед митницею і навіть перед соціальними службами. Також сюди підпадає й не сплата аліментів. Відповідно, якщо боржник відмовляється гасити заборгованість, через рішення суду блокується його банківська карта або рахунок, для стягнення необхідної суми для погашення боргу.

За сумнівні фінансові операції

В даному випадку, ця причина актуальна для тих клієнтів банку, які займаються неофіційною підприємницькою діяльністю, тобто через їхні рахунки проходить велика кількість переказів від різних людей і в різний час.

Як розблокувати банківську карту ПриватБанку

В першу чергу, вам необхідно зателефонувати в Приватбанк (за номером 3700) та повідомити про блокування банківської карти. Наступним кроком стане вияснення причин цього. Після проведення вашої аутентифікації, співробітники банку можуть повідомити вам причину блокування, а в гіршому випадку, назвуть статтю, за якою вашу карту заблокували.

У випадку, якщо блокування відбулося випадково, тобто через технічний збій, то вашу карту розблокують і дозволять нею знову користуватися.

Якщо ж причина полягає в нестандартних фінансових операціях, то прийдеться пояснити їм причини цього, а саме надати необхідні підтверджуючі документи.

Якщо ж вашу карту заблокували через рішення суду, то прийдеться повертати всю заборгованість і потім надати в ПриватБанку виписку про те, що ваш борг погашено і до вас не мають ніяких претензій.

У всіх інших випадках, розблокування карти може зайняти від 1 до 3 днів, хоча робиться це і швидше.

Також нещодавно стало відомо, як правильно поступити, якщо на карту Приватбанку прийшли невідомі гроші.

ITech News

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version