Home Новини сучасних технологій Qualcomm отримали дозвіл на постачання чіпсетів для Huawei

Qualcomm отримали дозвіл на постачання чіпсетів для Huawei

0
Qualcomm отримали дозвіл на постачання чіпсетів для Huawei

У вересні повідомлялося, що через переглянуту заборону США TSMC з Тайваню не може співпрацювати з Huawei . Отже, TSMC не змогла виготовити Kirin 9000 та інші набори мікросхем Kirin для китайської компанії. Нещодавно повідомлялося, що Qualcomm підтвердила заявку на отримання ліцензії на постачання чіпсетів Huawei. Свіжий звіт китайського видання  MyDrivers стверджує, що Qualcomm отримали дозвіл на постачання чіпсетів для Huawei.

Huawei відома тим, що використовує чіпсети Kirin для живлення своїх смартфонів. Китайська фірма не виробляє чіпсети, але розробляє напівпровідники лише за допомогою свого підрозділу HiSilicon. Фактичне виготовлення здійснюється компанією TSMC. Оскільки TSMC використовує обладнання США, виготовлене для виробництва цих чіпсетів, йому було заборонено ведення бізнесу з Huawei. Таким чином, у серпні генеральний директор Huawei Consumer Business Ю.Річард заявив, що серія Mate 40 може бути останнім смартфоном від бренду на базі Kirin SoC .

Недавні звіти показали, що такі компанії, як Intel, AMD, Samsung Display, Sony та інші, отримали дозвіл уряду США продовжувати бізнес з Huawei. Таким чином, TSMC може відновити виробництво чіпів для Huawei. Тим часом, схоже, Qualcomm також буде поставляти чіпи китайській фірмі.

Huawei і чіпи від Qualcomm

За повідомленням китайського видання, джерело, наближене до Huawei, заявило, що Qualcomm вже передала ліцензію на поставку чіпів Huawei. Якщо TSMC не може вести бізнес з Huawei, його лінійки високого класу, такі як P-серії та Mate-серії, можуть бути забезпечені флагманськими чіпсетами Snapdragon. Існує ймовірність того, що серія Huawei P50, що надходить у першому кварталі, може керуватися чіпсетом Snapdragon 875 .

На смартфони Mate 40 зараз надзвичайно великий попит, Однак, головним чином через обмежену доступність чіпів Kirin 9000, Huawei, як повідомляється, що не зможе виробляти смартфони Mate 40 Pro та Mate 40 Pro Plus . Отже, існують припущення, що компанія може тимчасово продати моделі Mate 40 з підтримкою Snapdragon 875.

Окрім мікросхем Snapdragon, Huawei також планує випустити телефони з підтримкою MediaTek за відсутності чіпів Kirin. Минулого тижня повідомлялося, що Huawei вдалося забезпечити великий запас чіпсетів MediaTek Dimensity до вересня.

Читайте також:Відбувся анонс нового чіпсета Snapdragon від Qualcomm.

Джерело

Не забудьте підписатися на нашого Головного Редактора в Instagram, або ж на нашу офіційну сторінку в Facebook, канал в Telegram та в Twitter. Також стежте за нами в Google News.

NO COMMENTS

Exit mobile version