Home Новини сучасних технологій Режим багатозадачності: що це та як правильно користуватись?

Режим багатозадачності: що це та як правильно користуватись?

0
Режим багатозадачності: що це та як правильно користуватись?

В сучасних умовах смартфон замінює практично все. Люди на ньому спілкуються, розважаються та працюють. Враховуючи шалений ритм життя, багато хто виконує на телефоні одночасно декілька функцій. Це дуже зручно та може зекономити трохи часу на інші задачі. Робота на смартфоні в такому форматі називається режимом багатозадачності.

Цікаво: Секретний розділ у смартфоні. Що це і для чого потрібен?

Смартфони на операційній системі Android мають декілька варіантів роботи в такому режимі. Як їх вмикати та правильно працювати розповімо далі.

Перш ніж почати розповідати детальніше про варіанти режиму багатозадачності, варто вияснити яким повинен взагалі бути смартфон для того, щоб на ньому було комфортно працювати. Зараз телефони це не просто спосіб комунікації, їх функції набагато ширші. Вони заміняють різну техніку, виконують різні робочі процеси, які вимагають багато ресурсів. Відповідно, такі моделі повинні мати певні характеристики. Станом на 2022 рік оптимальні вимоги до робочого смартфона такі:

  1. Продуктивний процесор.
  2. Оперативна пам’ять 4-6 Гб мінімум по стандарту LPDDR4x і вище.
  3. Операційна система Android 9 або новіша версія.
  4. Вбудована пам’ять стандарту UFS 2.1 або вище.
  5. Екран від 6 дюймів.

Це основні вимоги. З ними режим багатозадачності буде працювати на повну і зможе показати себе у всій красі. До того ж на такому смартфоні не будуть зависати програми та довго завантажуватись сторінки.

Повернемось до самого режиму багатозадачності. Перш ніж ним скористатись, треба знати як його знайти. Для будь-якої форми режиму багатозадачності варто спочатку відкрити меню додатків. Всі це звикли робити за допомогою кнопки внизу екрану. Вона позначена квадратом і знаходиться в одному ряді із кнопками “Назад” та “Home”. Це найпоширеніший варіант. Але набагато зручніше користуватись управлінням жестами. Воно доступне на усіх версіях починаючи з Андроїд 9. Після активації режиму достатньо буде просто провести пальцем від верху екрана до середини, і меню відразу відкриється.

Поділ екрана

Ця функція дозволяє не просто легко перемикатись між програмами, а одночасно працювати в декількох. Для прикладу, можна дивитись фільм та переписуватись в месенджері, або вивчати документи (книгу) і нотувати потрібну інформації не переходячи постійно з додатка в додаток.

Функція розподілу екрана доступна усім, в кого Андроїд новіший, ніж 7 версія. Увімкнути її дуже легко. Варто відкрити список запущених програм, затиснути пальцем ту, яка буде відкрита вгорі, далі натиснути кнопку розділення та вибрати другу програму.

Функція працює з багатьма додатками в горизонтальному та вертикальному положенні. Самі вікна можна змінювати за розміром в залежності від того, яке потрібне більше. Щоб вимкнути розділ екрана, потрібно лінію розподілу протягнути вверх або до низу.Цікаво: Відомо, як ефективно очищати пам’ять на смартфонах Android

Перемикання додатків

Це стандартне перемикання з однієї програми на іншу. Цією функцією користувались завжди. Для цього просто потрібно відкрити весь список програм та вибрати потрібну, потім так само змінити її на іншу. Набагато зручніше це робити за допомогою жестів. Для цього потрібно:

  1. Активувати в налаштуваннях керування жестами.
  2. Увімкнути жестовий індикатор.
  3. На смужці, яка буде знизу екрану гортати програми.
  4. Так дуже зручно та швидко перемикати додатки, варто лише раз скористатись та звикнути.

Закріплення програми

Тим, хто постійно перемикається між програмами, зручно буде одну або декілька закріпити. Робиться це для того, щоб під час тривалої відсутності у додатку, він не закривався. Користувачі точно помічали, коли довгий час не заходити до програми, то вона заново запускається, а це займає час та іноді буває не зручно. Тому закріплення дуже допомагає. Робиться це наступним чином:

  1. Відкрити меню запущених програм.
  2. Затиснути той додаток, який потрібно закріпити.
  3. Натиснути на замок, який з’явиться.

Після цих дій програма буде працювати у фоні і не буде кожного разу перезавантажуватись.

Картинка в картинці

Цей варіант підходить не для усіх програм, а лише тих, де можна дивитись відео. Користувач може переглядати фільм/серіал/вебінар тощо в браузері і одночасно відписувати в месенджері. В такому випадку сам плеєр буде зменшених розмірів та розташовуватись в кутку екрана. Активувати цю функцію можна в налаштуваннях браузера. Але якщо ви дивитесь відео в повномасштабному режимі, то достатньо просто згорнути програму і відео саме залишиться на екрані.

Цікаво: Налаштування для прискорення роботи смартфона на Android

Плаваюче вікно

Ця функція не доступна в телефонах просто на Андроїді, але нею можуть скористатись власники Xiaomi з оболонкою MIUI та Samsung з фірмовим інтерфейсом One UI. Взагалі, така функція дуже схожа до картинки в картинці, але в маленькому вікні буде не відео, а програма.
Вона вмикається наступним чином:

  1. Відкрити меню запущених програм.
  2. Затиснути програму, яка й буде у маленькому віконечку.
  3. Увімкнути режим “Плаваюче вікно”.

Коли функція стає непотрібна, достатньо просто розтягнути маленьке віконечко на весь екран.

Режим багатозадачності може дуже спростити використання телефону, особливо, якщо він виконує багато функцій пов’язаних з роботою. Він економить час та робить користування комфортнішим.

Цікаво: Розповідаємо, чому відключення смартфона на ніч це абсолютно безглузда ідея.

NO COMMENTS

Exit mobile version